loading...

NAJBOLJI ČAJ ZA ŽENE

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

kunicaPogledate li u stare zapise narodnih ljekova otkrićete da se ime jedne biljke uvijek ponavlja. Riječ je o hajdučkoj travi poznatoj i kao kunica, ranjenik ili stolisnik.  ( Achillea millefolium )

Kunica se spominje u različitom receptima kao lijek za mnoge tegobe ali uvijek i iznova najviše kao biljka za svaku ženu.

Čaj od kunice preporučuje se ženama koje imaju problem sa redovnom menstruacijom. Također isti čaj koriti se i za druge tegobe oko hormonalnih poremećaja, menstrualnog ciklusa, kao što su krvarenja, bolovi i drugi problem u trbuhu vezani za menstruaciju.

U slučajevima klimakterija čaj od kunica djeluje protiv unutrašnjeg nemira i drugih tegoba izazvanih ovim stanjem.

Kod bijelog pranja i spuštene materice kombinuju se kupke i čaj od kunice. Osim toga neugodan svrabež vanjskih dijelova ženskih polnih organa također se uspješno riješava korištenjem kupke od kunice.

Stari zapisi kažu da bi svaka žena bez obzira da li ima ili ne posebne tegobe trebala piti čak od kunice sa vremena na vrijeme.

Osim problema sa ženskim organima kunica ili hajdučka trava koristi se i protiv jakih migrena, vrtoglavica, mučnina i čestih krvarenja iz nosa.

Ukoliko imate problem sa upalama živaca na rukama i nogama također se koriste kupke od kunice.

Osim ovoga kunica odlično djeluje na koštanu srž jer potiče obnavljanje krvi. Stoga se posebno preporučuje stalno korištenje čaja pri oboljenjima koštane srži i krvi.

kunica 2Čaj od kunice uspješno pomaže i kod krvarenja u želucu, krvavih hemoroida i žgaravice.

Kunica je uspješna je i toplo se preporučuje i kod smetnji u cirkulaciji, suženja krvnih sudova i angine pektoris.

 Kunica je dostupna svuda u našim krajevima na livadama i pašnjacima. Kompletna biljka se koristi za čaj.

Čaj se pravi od jedne vrhom pune supene kašike svježe ili osušene kunica na 2,5 dcl vode. Kunica se prelije vrelom vodom , sačeka se da kratko odstoji i može se konzumirati. Čaj je najbolje piti gutljaj po gutljaj a ne sve odjednom. Nećete pogriješiti ako čaj pijete svakodnevno u dužim vremenskim intervalima.    

Pratite naše tekstove na Facebooku!

 

Kupka se pravi od 100 grama kunice koja se namoći u 2 litra hladne vode preko noći. Prije pravljenja kupke  ovako odstojalu tečnost zagrijemo do ključanja i pomješamo je sa čistom vodom te se u toj smjesi vrši banjanje.(sjedenje) Prilikom sjedenja u kupki potrebno je da voda seže preko bubrega. Ako se banjaju ženski organi dovoljno je sjesti u neku široku posudu tako da donji dio tjela bude ovoj vodi koja se može povremeno dogrijavati toplom. Trajanje jednog banjanja  je 20-25 minuta.

 Zdravlje BEZ doktora

 

 

Ukoliko želite da Vas obavještavamo o našim novim tekstovima putem emaila jednom sedmično upišite svoje ime i e-mail adresu u obrazac ispod:

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Nedjelja , 29. Mart/Ožujak, 2020. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.
loading...