loading...

11 KORISTI KONZUMIRANJA DATULE

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

datuleHOLESTEROL I MASNOĆE, datule ne sadrže holesterol te imaju jako malo masnoće što ih čini dobrim izborom za bilo koji plan ishrane.

PROTEINI, jako su bogate proteinima koji pomažu funkcionisanju tijela. Proteini su glavni gradivni sastojak mišića.

VITAMINI, datule su izvrstan izvor vitamina. Sadrže skoro sve vitamine uključujući B1, B2, B3, B5, A1, C itd.

ENERGIJA,  je jako važna za mnogo kretanja a datule su pune prirodnih šećera koji nas snadbjevaju energijom.

KALIJ, Datule su bogate kalijem koji nam pomaže u zaštiti od moždanog udara. On takođe reguliše holesterol i zdravlje živaca.

ŽELJEZO, datule su bogat izvor željeza i preporučuju se za konzumiranje ljudima koji pate od nedostatka ovog sastojka.

ZATVOR, datule mogu biti  lijek za ljude koji pate od zatvora. Potrebno ih je natopiti u vodi tokom noći prije upotrebe.Tokom noći datule će pustiti svoj sok, koji je izvrstan laksativ, što će stimulirati lijena crijeva. 

DETOKSIFIKACIJA, datule su jako korisne za detoksifikaciju nakon pretjerane upotrebe alkohola. Također preporučuju se za ljude koji pate od pothranjenosti i nedostatka apetita.

LIJEK ZA NOĆNO SLJEPILO I PROBLEME VIDA, datule se preporučuju za liječenje noćnog sljepila i generalno problema sa vidom i očima.

PROBLEMI SA KOŽOM, datule su dobre kod svih problema sa kožom. Razlog obično leži u nedostaku vitamin B koji ih uzrokuju. Kako su datule prirodni izvor vitamina B , njihovo konzumiranje pomaže u riješenju ovog problema.

POLNA SNAGA I ŽELJA, 15-20 datula potopiti u kozje mlijeko i ostaviti da stoji preko noći. Ujutro ih izmiksati s mlijekom, dodati med i kardamom  i piti. Ovaj sirup mogu da piju osobe oba spola, jer on jača tijelo i povećava nivo energije.

 

Zdravlje BEZ doktora

 

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

loading...