loading...

KAKO RIJEŠITI UPALU USLJED URASTANJA NOKTIJU (UPUTSTVO)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA
 • UPALJEN NOKATInfekcija i upala kože i tkiva oko noktiju na nogama mnogima predstavlja veliki problem. Bolovi i gnojenje koji su posljedica upale najčešće su uzrokovani urastanjem noktiju u kožu. Urastao nokat na prstu je stanje u kome se ivice noktiju usjecaju u okolnu kožu. Urastao nokat zna biti vrlo bolno i neprijatno iskustvo i što je najgore često se ponavlja. Posljedica je nošenje uske obuće, čarapa, udarca, loše higijene, deformitet nožnog nokta ili nastaje kao posljedica nepravilnog rezanja noktiju, a zahvaća najčešće nožni palac.

  Pratite naše tekstove na Facebooku!

  Zahvaćeno područje se lako inficira što uzrokuje crvenilo, oteklinu i  jaku bol. Zbog toga je velika patnja nošenje obuće čak i čarapa. Ako ne reagujemo odmah na prve znakove, nastali gnoj-infekcija se može  akumulirati duboko ispod kože pored nokta, i dodatno pojačati bol te zakomplicirati situaciju. Ukoliko zatražite medicinsku pomoć, propisat će vam se oralni  antibiotik za infekciju, a ukoliko vam se ponavlja ovaj problem i hirurški zahvat za cijelo ili djelomično odstranjivanje nokta.

  CEP SIPANJEUkoliko želite izbjeći konvencionalno liječenje koje nije tako često ni uspješno, jer se i nakon hirurške intervencije ovaj problem često vraća, na prve znakove bola na prstu oko nokta, reagujte odmah nanošenjem aloja gela. Najdjelotvornije i najednostavnije apliciranje aloja gela na zahvaćeno područje je da pronađete plastični čep koji odgovara veličini bolnog prsta i stavite aloja gel (što veći procenat aloje to bolje) , te čep stavite na prst, a zatim navučete čarapu i tako pustite da odstoji barem 12 sati. Ponovljajte  postupak sutradan i dodajte novu količinu gela sve dok se bol, crvenilo i gnoj ne povuče.

  Aloja gel djeluje antiseptično, antiupalno, analgetski, hidratizira i omekšava kožu, jer lako i brzo prolazi kroz nju što pospješuje brže zacjeljivanje. Potrebno je da gel konstantno djeluje na inficirano područje i tako djelotvorno riješi vaš problem. Ukoliko ste blagovremeno reagovali bol i crvenilo bi se trebali povući preko noći. Ukoliko se infekcija proširila budite uporni nekoliko dana. Gel možete potražiti u apotekama ili ga sami napraviti o čemu ćemo uskoro pisati.

   

  CEP STAVLJENCEP CARAPA

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ZdravljeBEZdoktora.com

   

   

   


   

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
-1 #14 Guest 08-09-2016 13:17
Citira karodijan:
jel taj "trputec"kretenski izraz novohrvatskog takozvanog jezika za bokvicu! stra no je ta kreteni izmi ljaju radi svojih isfrustiranih kompleksa o svom porjeklu i izmui ljaju nekave idiotske izraze !!!
trputac je prastari naziv za bokvicu ( or regijeregije postoje desetci sinonima za istu biljku) ,nije nikakva hrvatska novokomponovana izmi ljotina. prije negoli se reagira ljutitio i po inje vrije ati nije lo e ponekad se poslu iti internetom i provjeriti informacji.nevj erovatno to se sve na internetu mo e saznati ako se njime koristite a trebali bi im ste sposobni pisati komentare on line
Citira karodijan:
jel taj "trputec"kretenski izraz novohrvatskog takozvanog jezika za bokvicu! stra no je ta kreteni izmi ljaju radi svojih isfrustiranih kompleksa o svom porjeklu i izmui ljaju nekave idiotske izraze !!!
trputac je prastari naziv za bokvicu ( or regijeregije postoje desetci sinonima za istu biljku) ,nije nikakva hrvatska novokomponovana izmi ljotina. prije negoli se reagira ljutitio i po inje vrije ati nije lo e ponekad se poslu iti internetom i provjeriti informacji.nevj erovatno to se sve na internetu mo e saznati ako se njime koristite a trebali bi im ste sposobni pisati komentare on line
 
 
-1 #13 karodijan 07-07-2016 12:53
jel taj "trputec"kreten ski izraz novohrvatskog takozvanog jezika za bokvicu! strašno je šta kreteni izmišljaju radi svojih isfrustiranih kompleksa o svom porjeklu i izmuišljaju nekave idiotske izraze !!!
 
 
+1 #12 Denis 29-02-2016 22:29
Da li moze aloa vera cream face gel?
 
 
+2 #11 kocka 20-10-2015 22:15
Treba mi upustvo kako se pravi i održava aloja gel,pošto aloje imam za izvoza .. znači treba mi načinkonzervira nja bez hemije...
 
 
0 #10 12345 31-07-2015 18:29
Поздрав свима,оперисао сам ово код хирурга и бол за цеђење тог гноја је страшан!После пар месеци ми се исто десило на другом прсту(грицкао заноктице),али сам одма отишао код доктора и рекла ми је ствар коју и даље користим кад се деси слична ситуација-ВЕРОВ АЛИ ИЛИ НЕ реч је о масти за ОЧИ!!!Не знам да ли смем да је рекламирам,али мислим да може помоћи многима-у питању је ЕНБЕЦИН маст!Распитајте се код ваших доктора,фармаце утра..Док је ситуација на почетку те неке упале,можете 2 дана да пробате са тим-мени увек помогне...За оне код којих то дуже траје-КОД ДОКТОРА ПОД ХИТНО ЈЕР МОЖЕТЕ ИЗГУБИТИ ПРСТ!
 
 
-1 #9 ZdravljeBEZdoktora 30-08-2014 19:03
Mirna,
Da aloja vera gel. Ne preporučujemo neki poseban gel od nekog proizvođača niti ikoga želimo reklamirati, Nađite samo da ima što veći procenat aloje. Pozdrav!
 
 
-3 #8 Mirna 30-08-2014 18:54
Da li se misli na Aloje Vera gel,ili??Koji je potpuni naziv gela?
 
 
+4 #7 Admir 29-08-2014 20:46
Ja sam imao taj problem I stavljao svasta nesto I operisao pa se vratilio opet...saznao sam od travara da je paradjs za to koristio Sam sad mi je dobro Bogu hvala...preporu cujem svima paradajs na prst I zavoj ne koliko sati tako drzati
 
 
0 #6 Dusica 29-08-2014 01:14
Trputec je drugi naziv za bokvicu
 
 
+6 #5 gara 28-08-2014 10:19
Sta je trputec?
 
 
+1 #4 Vladimir * 51 28-08-2014 00:09
Provjereno - Za trenutni prestanak boli, najbolje pomaže tri % hidrogen dobro namočen sa vatom. Hidrogen omekšava nokat i bol prestaje. Umjesto plastičnog čepa koji nažulja palac, bolje je gel staviti u prezervativ pričvršćen flaserom.
 
 
+3 #3 sandra 27-08-2014 21:48
Ja sam imala taj problem urastanja nokta na palcu zbog uske cipele i podvrgnem se operaciji a tacno posle godinu dana to se ponovi na istom mestu i ja opet operisi i ponovo za godinu dana poce se gnojiti,nokat urasta i meni dosta vise toga i ja sipam u nokat u to oboleo mesto domace rakije,tada bila od drenjine,i tako par puta kad god osetim da zaboli ja natapaj rakijom.Znaci npr.za 2 meseca osetim kljucka ja u rakiju i evo od tada nikada vise osetila nisam nista,a proslo je barem 15god.od tada-nista bez prirode.
 
 
+3 #2 Zdravko 23-01-2014 17:16
Nisam probao aloju , ali jesam trputec, u više navrata i mogu reći da odlično djeluje kod uraslih i uppaljenih noktiju.

sviježi trputec se sitno nasjecka i stavi na upaljeni nokat, te pričvsti s flasterom ili zavojem. Nakon 24 sata, treba staviti novi trputec. Upala nestaje, obično nakon 3-4 dana.
 
 
+10 #1 vladimir jakupak 14-01-2014 12:36
Gel od aloje vere https://www.facebook.com/photo.php?fbid=238502976213849&set=a.104433316287483.6539.100001624442404&type=3&theater
 

You have no rights to post comments

loading...