loading...

UZGOJITE SAMI ELIKSIR ZDRAVLJA I JEDNU OD NAJZDRAVIJIH VRSTA HRANE UOPŠTE(UPUTSTVO)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

PSENICNE KLICE 1U našim krajevima jedna od osnovnih namirnica u prehrani predstvljaju različiti oblici tjestetnina, peciva i drugih pripravaka baziranih na pšenici. Na žalost hljebovi, tjestenine, pite i ostala hrana spremljena od bijelog brašna predstavlja jednu od najnezdravijih vrsta hrane koju možete konzumirati. Od nje se ljudu debljaju a ovakva ishrana pogoduje stvaranju različitih oboljenja.

Ipak pšenicu konzumianu u obliku koji vam predstavljamo možete pretvoriti u jednu od najzdravijih vrsta hrane koju ste ikada jeli, u pravi pravcati eliksir mladosti i zdravlja za vas i vaše najmilije.

Potrebno je da pšenicu tretirate na takav način da izazovete njeno klijanje te tako proklijalu konzumirate u momentu kada je najzdravija. Taj momenat je najbolji u vremenu od 65-75 sati od početka klijanja.

Momenat klijanja pšenice predstavlja pravo čudo prirode koje nauka nije uspjela adekvatno objasniti. Zašto to kažemo, zato što u momentu klijanja pšenice dolazi do hemijskih reakcija kojima se stvaraju biološki dragocijene materije koje nisu postojale  prije klijanja. Procesom klijanja dolazi do višestrukog umnožavanja različitih vitamina,minerala i enzima u samom zrnu pšenice. C vitamin se ušesterostručuje, proteini se obogaćuju i postaju punovrijedni, uspavani enzimi se bude i aktiviraju a ovakva zrna sadrže vioke količine kalcijuma , fosfora, kalijuma i vitamina grupe B. Najznačajnija stvar je da se ove dragocjene supstance postavljaju u takav međuodnos koji u prirodi nigdje drugo nije pronađen i posebno je dobar za čovjeka.

Čim počnu klijati pšenične klice postaju obogaćene “supersastojcima” ali svoj vrhunac sastojci prema istraživanjima dosežu u periodu od 65-75 sati od početka klijanja kada ih je najbolje konzumirati. U tim momentima zrno sadrži čak 700 puta više magnezija nego u bijeli hljeb koji se pravi također od zrna pšenice.

Nebrojene su blagodeti konzumiranja ovakve pšenice za sve ljude a posebno se preporučuje trudnicama, djeci, sportistima ali i starim osobama.

Konzumiranje proklijalih zrna pšenice pogoduje probavnom sistemu, mišićima, jedan je od najboljih lijekova za depresiju i nervne probleme. Zrna usporavaju starenje i poništavaju njegove efekte, pozitivno djeluju na kožu, kosti, izuzetan su čistać krvi, dobar su detoksikant kao i preventor karcinoma.

PSENICNE KLICE 2Količina koja vam je dovoljna za konzumaciju je 1-3 supene kašike ovakvih zrna. Zrna imaju neobičan ali veoma prijatan ukus za večinu ljudi a možete ih mješati sa voćem, medom, jogurtom i sl. Najbolja stvar je što ovu sjajnu prirodnu hranu možete praviti u svom domu besplatno tokom cijele godine te ne zavisite od  kupovine, vremenskih uslova ili godišnjeg doba.  

Pratite naše tekstove na Facebooku!

 

UPUTSTVO ZA PRAVLJENJE KLICA PŠENICE:

Dvije šake (ili više ako imate mnogo ukućana) pšenice preberite , operate, stavite u veliku teglu. Napunite je vodom, pokrijte gazom i ostavite da prenoći u mraku na prohladnom mjestu. Sutradan izbacite vodu, naspite još jednom vodu ponovo isperite klice i ponovo odmah prospite vodu. Klice više ne trebaju biti u vodi nego samo vlažne. Teglu položite vodoravno tak da se klice rasporede u što tanjem sloju po tegli i tako ostavite na sobnoj temparaturi. Klice je potrebno ispirati dva puta na dan i opet izbaciti odmah svu vodu a zrna ostaviti u tegli horizontalno što tanje raspoređena. Zrna će proklijati nakon prvog dana bez vode a od momenta pojave prvih tačkica klijanja mjerite vrijeme klijanja do 65-75 sati od početka. Tada bi dužina klica trebala biti 5-15 mm i treba ih konzumirati.  Na našoj slici su zrna koja smo za potrebe ovog teksta uzgojili i fotografisali nakon 70 sati od početka klijanja. Ukoliko vam je nejasan proces jednostavno govoreći sve klice nakon noći u vodi sljedećih 3-4 dana trebaju imati malkice vlage i pristup zraku te se isprati barem dva puta na dan a temparatura gdje stoje treba biti veća od 15 C. Ukoliko ovo ispunite uspjeh klijanja neće izostati. Zrna pšenice možete nabavitu svuda i ona mogu stajati neograničeno dugo do ovog procesa.

Klice možete konzumirati tokom cijele godine a ograničenja nema ni za koga odnosno mogu i trebaju ih koristiti svi od djece do najstarijih ukućana. Cijeli proces možete raditi na sličan način is a drugim vrstama žitarica o čemu ćemo pisti u narednom period.

Podjelite ovaj tekst sa svojim prijateljima i rodbinom na Facebooku kako bi i oni mogli spoznati koristi pšeničnih klica.

ZdravljeBEZdoktora

 

Ukoliko želite da Vas obavještavamo o našim novim tekstovima putem emaila jednom sedmično upišite svoje ime i e-mail adresu u obrazac ispod:


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
+1 #22 BORISLAV 08-02-2016 03:33
SVIDJA MI SE OVO UPUTSTVO ZA PROIZVODNJU KLICA BEZ UPOTREBE ZEMLJE.
 
 
+4 #21 šefika 14-12-2015 11:26
Poštovani molim samo odgovor dali se jedu samo klice ili i pšenica.
Hvala.
 
 
+1 #20 Veljko 19-08-2015 14:40
Gde u BG mogu da se kupe psenicna zrna za pravljenje klica?
 
 
+3 #19 ZdravljeBEZdoktoraz 26-04-2015 10:19
Ivane, tekst je na starnici i stranica je tu 24 sata. Kada god vam treba vi otvorite stranicu i imate tekst. Imate sve besplatno ovdje stalno i imate pristup kada god hoćete. Nismo dužni nikome dodatno objašnjavati zašto se nešto može a zašto ne.
 
 
+1 #18 Ivan Škrmeta 26-04-2015 10:12
Želio bih za sebe kopirati i prilagoditi tekst kako mi najbolje koristi, a ne dozvoljavate??? Zašto???
 
 
+1 #17 ZdravljeBEZdoktora 12-04-2015 17:41
JA, ne kada puste klice zrna postaju mekana ali i ukusna. Probajte.
 
 
0 #16 ja 12-04-2015 16:59
Dali se jedu samo klice ili i zrno i ako se jede zrno, zar nije tvrdo za zvakanje?
 
 
+2 #15 Ibro 18-12-2014 22:19
Da li treba tegla da bude u mraku kao i prvu noć?
 
 
+1 #14 Guest 14-12-2014 06:50
Da li se pšenične klice mogu držati u frižideru i koristiti par dana?
 
 
0 #13 snezana milosevic 14-12-2014 06:39
VREDI PROBATI BAR NA ZDRAV NACIN SMIRUJE ZIVCE.
 
 
+1 #12 Nerma 15-08-2014 14:02
Ostaje vam gaza preko tegle ne poklopac kako bi zrak mogao ulaziti i dalje. Gazu možete učvrstiti gumicom tako da ne spada kada je položite.
 
 
+1 #11 nerma 15-08-2014 12:24
Da li teglu treba zatvoriti poklopcem kada je polozimo vodoravno
 
 
+9 #10 ZdravljeBEZdoktora 15-08-2014 08:14
Ivana,

Ovaj komentar koji ste pročitali i u kojem neko kaže da se klice jedu nakon 48 sati zimi a 24 ljeti je samo mišljenje te osobe. Nakon 24-48 sati klice će biti skor male tek će se pojaviti vrhovi. Klice trebaju da se razviju kao male zmijice kao na našim fotografijama koje smo sami uradili nakon 70 sati. Idealna dužina klica je od 5-15 mm. Nakon 24-48 sati one to neće postići. Probajte i sami i slijedite naše uputstvo iz teksta , znači za idealne klice čekate otprilike 65 sati i to je ispravno. Mi ne želimo brisati komentare naših čitalaca ali ove tek male klice o kojima govori taj komentar nisu dovoljne i potpuno formirane. Vjerujte nam i slijedite upute iz teksta. Pozdrav.
 
 
-2 #9 ivana 14-08-2014 23:47
Kako sad 65-75 sati a u komentaru najdalje nakon 24-48.....??
 
 
0 #8 ZdravljeBEZdoktora 14-08-2014 23:15
Lazare,
Hvala Vam i sa srećom sa klicama.
 
 
+4 #7 Lazar 14-08-2014 22:15
Vrlo lepo ste objasnili ceo postupak oko dobijanja klica pšeničnog zrna. Čitav pospak je veoma čist, a higijena je zastupljena od samog početka do kraja. Iz ovih stopa počinjem da pripremam svoj zdravstveni eliksir svog zdravlja.
Svojim prijateljima sam takodje preporučio.
 
 
+5 #6 ZdravljeBEZdoktora 07-08-2014 10:08
Miroljube,

Može se koristiti bilo koja pšenica. Klice možete praviti od bilo koje žitarice i sve su zdrave i korisne za organizam. Kada napravite zrna jede se sve nema potrebe za blendanjem sve je dovoljno mekano.
 
 
+3 #5 miroljub.nikolic. 07-08-2014 01:16
šta se radi sa ostatkom zrna pšenice,sme li se to blendirati i jesti.
 
 
+1 #4 miroljub.nikolic. 07-08-2014 01:14
dali se koristi samo pšenica zvana spelta ili može bilo koja,kao i dali može da se sprema i od raži,ječma,ovsa pozdrav.
 
 
+2 #3 MIJO 28-02-2014 18:11
je li se jedu klice i pšenica zajedno ili samo klice ? :)
 

You have no rights to post comments

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Utorak , 18. Februar/Veljača, 2020. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Купить новостройку с отделкой. Где купить однокомнатную квартиру в новостройке? Купить новостройку недорого. Оценка стоимости недвижимости. Какая рыночная оценка недвижимости? Принципы оценки недвижимости. Теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол в доме. Монтаж водяного теплого пола. Не включается ноутбук. Скажите почему не включается ноутбук. Ноутбук включается и сразу выключается. Быстрый кредит наличными. Где быстро взять кредит без справок. Оформить быстрый кредит. Топ wow сервера. Где скачать последний клиент wow? Самый лучший сервера world of warcraft. Ленточная пилорама цена. Ленточная пилорама своими руками чертежи. Скачать чертежи ленточной пилорамы. Аренда квартир без посредников. Длительная аренда квартир без посредников и прочих. Аренда однокомнатной квартиры.
loading...