loading...

NARODNI LIJEK PROTIV ESERIHIJE KOLI I DRUGIH BAKTERIJA

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

ESERIHIJA KOLI LIJEKEserihija koli normalan je stanovnik debelog crijeva. Tu je locirana u našem organizmu , čak i korisna jer spriječava razmožavanje drugih patogenih bakterija. Problem koji se često dešava je da se pojavi na drugim mjestima u organizmu i  jako je teško izliječiti. Najčešće se pojavljuje u mokraćnim kanalima gdje izaziva upale koje mogu postati hronične ukoliko se ne liječe. Mokraćni kanali nisu jedino mjesto  jer se eserihija može izazvati infekcije , upale i druge probleme i u probavnom traktu a bilo je slučajeva konjuktivitisa izazvanih eserihijom koli.

Moderna medicina ima polovičan uspijeh u liječenju urinarnih infekcija izazvanih ovom bakterijom. Zbog otpornosti ove bakterije i njene sposobnosti da mutira doktori prepisuju sve jače antibiotike koji uglavnom unište i dobre bakterije, a kod žena i vaginalnu floru gdje se zbog toga javi nova infekcija. I tako sve u krug.

Postoje slučajevi pokušaja liječenja ove bakterije antibioticima koji su trajali čak  5 i više godina.
U narodu postoji nekoliko lijekova kojima možete pokušati riješiti ovaj problem. Lijek koji vam predstavljamo po našim saznanjima daje dobre rezultate podjednako kod djece i odraslih.

Za lijek su vam potrebni: 

Pratite naše tekstove na Facebooku!

-       Bijelo domaće vino 1 l (domaće kako bi bilo bez hemikalija i dodataka)

-       3-4 grančice ruzmarina (najbolje ako ima mladih izdanaka na sebi)

-       bijeli luk (češnjak) 2 glavice (bar 10 česna)

Bijeli luk isjećete na sitne komadiće, dodate u vino i ubacite ruzmarin. 

Ostavite da sve odstoji u staklenoj boci 10 dana na sobnoj temparaturi. Povremeno promućkate bocu.  Nakon toga možete početi koristiti napitak. Nakon što otvorite ponovo bocu poslije stajanja držite je u frižrideru. Odrasli koriste 1 supenu kašiku a djeca jednu čajnu kašikicu svako jutro na prazan stomak.

Napitak se uzima 40 dana nakon čega se pravi pauza a nalazi bi trebali pokazati da su bakterije nestale iz urinarnog trakta. Ruzmarin odlično djeluje i protiv drugih bakterija te ukoliko ne možete da se riješite drugih vrsta upornih bakterija možete probati sa ovim lijekom. Postoje pozitivna iskustva u tretiranju stafilokoka, streptokoka al i kandide.

Molimo vas da podijelite ovaj tekst na facebooku sa svojim prijateljima kojima je možda potreban.

ZdravljeBEZdoktora

 

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
+1 #8 sanela 26-12-2015 02:06
Dali ovaj lek moze da se koristi i kad se primaju lekarstva, pitam zbog alkohola?!?
 
 
0 #7 katarina 28-06-2015 11:33
Poštovani,
prilikom sistematksog pregleda bili su mi loši nalazi urina. otišla sam do svoje liječnice koja me poslala sa urinom na mirkobiološke pretrage i kod ginekologa. otkrevena mi je e. coli u urinu, papa test je pokazao cin 1, a brisevi su pokazali bakteriju ureaplasma urealyticum. zanima me može li ovaj lijek pomoći i kod ureaplasme u. jer nebih se željela šopat samo sa antibioticima, uništit ću cijeli imunite. imate li kakav savjet. Puno Vam hvala
 
 
-2 #6 Mirjana 10-02-2015 01:57
Da li smije trudnica da koristi ovaj lijek, u pitanju je bakterija streptokoka grupe b u vaginalnom brisu?
 
 
+4 #5 Draga 27-03-2014 13:19
evo još 1 lijek
1 jušna žlica origana u 1,5 l prokuhane vode,poklopiti, nek odstoji 10-ak min.procijediti i piti.
sto posto učinkovito
 
 
+1 #4 zdravljeBEZdoktora 16-02-2014 09:55
Violeta,
ne bi Vam preporučili da dajete dijetetu ovaj lijek još uvijek. Mislimo da je Vaše dijete ipak premlado za uzimanje. Iako se doziranja rade prema težini , a prema njegovoj težini to bi bilo moguće 11 mjeseci je premalo. Strpite se još neko vrijeme što se ovoga lijeka tiče a zbog sadržaja alkohola.

Pozdrav
 
 
0 #3 Violeta 15-02-2014 21:17
Da li smije dijete od 11 mjesecu da uzima lijek.
Ima 9 kg.
 
 
-2 #2 zdravljeBEZdoktora 09-02-2014 17:08
Marina, smije niti jedan sastojak nije štetean po zdravlje, alkohol je sporan ali se količina lijeka treba prilagoditi težini dijeteta. Koliko je dijete teško?
 
 
+1 #1 marina 09-02-2014 12:01
Dali ovaj lijek smije uzimati 2god. dijete? Unaprijed hvala.
 

You have no rights to post comments

loading...