loading...

SMJESA MLADOG SIRA, LANENOG ULJA I SJEMENA U LIJEČENJU NAJTEŽIH BOLESTI - PROTOKOL DR BUDWIG

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

SIR I LAN I ULJE 2Ovdje ćemo vas upoznati sa jednim od najcjenjenih nemedicinskih protokola na svijetu koji je osmišljen za liječenje natežih oboljenja a posebno tumora. Radi se od proteinsko-uljnom protokolu koji je osmislila njemačka doktorica biohemije Johanne Budwig . Protokol se sastoji od konzumiranja smjese sastavljene od mladog sira, lanenih sjemenki i ulja, te preporuka koje vrstu hrane treba jesti a koje obavezno izbjegavati uz korištenje smjese. Protokol je vrlo priznat i jako uspješan u liječenju najtežih bolesti a primjenjuje se doslovno  širom planete zemlje, posebno u zapadnoj civilizaciji. Za ovu metodu može se reći da je vjerovatno najuspješniji i najrašireniji alternativni način liječenja tumora i drugih oboljenja koji ne uključuje hemikalije i  lijekove a osmilšljen je od strane  jednog doktora biohemije.

Protokol je razvijen u cilju liječenja većine vrsta raka ali je uspješno korišten i kod degenerativnih bolesti, artritisa, dijabetesa, visokog pritiska, multiple skleroze, srčanih oboljenja, psorijaze ili i drugih oboljenja i stanja. Dr Budwig, njene kolege i sljedbenici tvrdili su da su imali veliki broj slučajeva smanjenja i potpune regresije rezličitih vrsta raka.

Sada kada vjerovatno imamo vašu pažnju preći ćemo na konkretne sastojke i način pravljenja i konzumiranja:  

Pratite naše tekstove na Facebooku!

SASTOJCI JEDNODEVNE DOZE SMJESE ZA TEŽE OBOLJELE:

-        6 supenih kašika lanenog ulja

-      12 supenih kašika mladog kravljeg sira

-        4 supene kašike sirovog sjemena lana

Pomješajte sir i ulje u posudu i umutite štapnim ili običnim mikserom 1-2 minute dok ne dobijete jednoličnu pjenastu masu u kojoj se ne nazire ulje. Potom sameljite sjemenke lana u mlinu za kafu u trajanju od 10-15 sekundi. Dodajte sjemenke u smjesu sira i ulja i sve opet dobro promješajte. Na kraju možete ali ne morate dodati kašiku domaćeg sirovog meda.

Umutite  još jednom sve zajedno. Smjesu trebate pojesti isključivo svježe napravljenu u roku od maksimalno 15 minuta od mješanja. Sjemenke lana uvijek  sameljite prije mješanja , nemojte ih mljeti unaprijed niti kupovati samljevene jer dolazi do oksidacije i gubitka upotrebne vrijednosti.

Za lakše slučajeve i oboljenja i preventivnu upotrebu koristi se pola navedene  doze na dan. Smjesa se koristi svaki dan a kod težih oblika bolesti koristi se trajno odnosno doživotno.

U smjesu možete slobodno dodati ako vem je lakše sve vrste sirovog povrća ili voća ili sirove orašaste plodove.

Hladno prešano ulje lana možete pronači u većini supermarket i prodavnica zdrave hrane a po njegovom otvaranju važno je da ga držite u frižrideru jer je jako kvarljivo.

U pojedinim slučajevima na početku primjene dolazi do lakše vrtoglavice kod nekih pacijenata a u tom slučaku se preporučuje prvih nekoliko dana konzumiranje svježeg čaja od mente koji će poništiti pojavu vrtoglavice.

Protokol podrazumjeva dozvoljenu i zabranjenu hranu i piće prvenstveno za oboljele od raka:

Dozvoljene  i preporučene stavke

Stevia kao zaslađivač, sirovi domaći med, datule, smokve, bobičasto voće

 • Sve biljke i povrće bez dodataka, sirovo ili sušeno, može i zamrznuto
 • Svi orašasti plodovi ali sirovi neprženi sem kikirikija
 • Sirov i neprocesiran kakao i nezaslađeno kokosovo mlijeko
 • Svi čajevi
 • Sve vrste integralnog brašna
 • Kiseli krastavci i ostale isključivo prirodno kiseljene namirnice  bez konzervansa
 • Sve vrste voće bez vještačkog šećera
 • Maslinovo i druga hlado prešana ulja , nerafinirana
 • Nemasni sirevi
 • Izlaganje suncu kad god je moguće ali ne naravno ne ljetnom i jakom nego jutarnjem i večernjem uz što više kretanja
 • 2-3 litra vode na dan
 • Umjereno ili malo piletina i puretina (domaća) i plave vrste ribe

Šta izbjegavati

Hidrogenizirane masnoće i rafinirana ulja

 • Životinjske masnoće
 • Meso posebno sve vrste svinjskog kao i sve ostale vrste crvenog mesa
 • Morski plodovi (rakovi, šrimpovi i sve vrste riba sa tvrdom ljušturom)
 • Bijeli hljeb i sve tjestenine od bijelog brašna strogo su zabranjene
 • Sladoledi i punomasni mliječni proizvodi
 • Šećer i slični jako zaslađeni proizvodi strogo su zabranjeni
 • Sva jako procesirana i konzervirana hrana
 • Svi hemijski proizvodi za domaćinstvo (koristiti sirće i sodu bikarbonu za čišćenje)
 • Zabranjeno je korisiti mikrovalnu, teflonsko i aluminijumsko posuđe, korisititi samo  poreculnsko, nerđajući čelik, vatrostalno staklo i sl.

DR BUDWINGOvaj spisak nekih od dozvoljenih i zabranjenih stavki za korištenje u protokolu prvenstveno se odnosi na oboljele od raka ali je vrlo koristan vodič i za zdrave ljude u prevenciji raka i drugih teških bolesti.

U ovom tekstu zbog obima nismo u stanju ići u detaljnije načine i korištenje hrane ali u linkovima koje donopsimo na kraju teksta kao i na mnogim stranicama i forumima  na internetu možete pronaći mnoštvo uputa i knjiga kako i šta koristiti.

Mnogobrojni su pacijenti na svim kontinentima koji tvrde da su se izliječili i izvršili regresiju raka i drugih teških oboljenja koristeći protokol Dr Budwig. Također možete pronaći i mnogobrojne forume na internet u kojima hiljade pacijenata na ličnim primjerima iznosi detalje primjene i uspjeha ovoga protokola. Kako su svi predloženi sastojci vrlo zdravi i potpuno neškodljivi toplo preporučujemo svim zainteresovanim da informišu o detaljima i eventualnoj primjene protokol ove njemačke doktorice biohemije  koja je umrla 2003. Godine  u svojoj 96. godini starosti.

Molimo vas da preporučite ovaj tekst putem Facebooka kako bi što više ljudi saznalo i eventualno primjenilo protokol Dr Budwig.

 ZdravljeBEZdoktora

 

 

Izvori i linkovi:

http://www.budwigcenter.com/the-budwig-diet.php

http://www.rak-prehrana.com/hr/hrana-i-dodaci-prehrani/dr-budwig-protokol-laneno-ulje-i-sir

http://www.cancure.org/budwig_diet.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Johanna_Budwig

http://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=2105

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Utorak , 18. Februar/Veljača, 2020. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Купить новостройку с отделкой. Где купить однокомнатную квартиру в новостройке? Купить новостройку недорого. Оценка стоимости недвижимости. Какая рыночная оценка недвижимости? Принципы оценки недвижимости. Теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол в доме. Монтаж водяного теплого пола. Не включается ноутбук. Скажите почему не включается ноутбук. Ноутбук включается и сразу выключается. Быстрый кредит наличными. Где быстро взять кредит без справок. Оформить быстрый кредит. Топ wow сервера. Где скачать последний клиент wow? Самый лучший сервера world of warcraft. Ленточная пилорама цена. Ленточная пилорама своими руками чертежи. Скачать чертежи ленточной пилорамы. Аренда квартир без посредников. Длительная аренда квартир без посредников и прочих. Аренда однокомнатной квартиры.
loading...