loading...

ISTOČNJAČKI NARODNI LIJEK (INSTRUKCIJE I UPUTSTVO)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

ORIJENTALNA SMJESA U JABUKOVOM PEKMEZU

Ovaj narodni lijek i dodatak ishrani osmišljen je i isproban kao kombinacija najboljih istočnjačkih sastojaka pomješanim sa tradicionalnim pekmezom od kiselih jabuka koji se pravi i u našim krajevima. Možete ga koristiti za jačanje krvi i imunog sistema a njegovim konzumiranjem nadopunićete nedostatke minerala i vitamina u organizmu na potpuno prirodan i zdrav način

Za izradu ovog sjajnog pripravka potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 1 kg kiselog prirodnog pekmeza od jabuka
  • 200g sjemena čurokota - crnog kima (Nigella sativa)
  • 200 g sjemena lana
  • 200 g sjemena susama (sezama)
  • 50 g kurkume (turmerika)

U električnom mlinu za kafu sameljite sjeme čurukota, lana i susama. Ovako dobijenu smjesu pomješajte sa pekmezom od jabuka i kurkumom. Smjesu dobro mješajte nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Ostavite da odstoji nekoliko dana i pripravak je spreman za upotrebu. Što se tiče sastojaka lan, susam i pekmez od jabuka su svuda dostupni. Kurkumu potražite među začinima u supermarketima, dok je jedino sjeme čurukota u nekim krajevima teže naći. ( U Bosni i Makedoniji je svuda dostupno). Kao zamjenu za čurukot možete koristiti djevičansko ulje od ovog sastojka.Potrebno je uzimati svaki dan po jednu do dvije  supene kašiku smjese prije doručka.

Smjesa je osmišljena za jačanje i čišćenje organizma i krvi te tretiranje brojnih medicinskih stanja na prirodan način.  

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Smjesu možete koristiti za probleme sa jetrom , njeno čišćenje i regenraciju, za jačanje imunog sistema, za poboljšanje krvne slike i probleme sa anemijom, odnosno manjkom željeza, za poboljšanje i oporavak probavnog sistema, za regulaciju povišenih triglicerida i holesterola. Posebno se preporučuje kod neadekvatne ishrane gdje je možete koristiti za jačanje organizma umjesto različitih hemijskih multivatiminskih dodataka. Umjesto da koristite tablete sa mineralima i multivitaminima uzmite jednu ili dvije kašike ove prirodne mješavine za jačanje organizma. Ukoliko se generalno osječate loše, slabo i isrcpljeno , ako ste stalno umorni ovaj narodni lijek je idealan za vas.

Pekmez od jabuke godinama je poznat kao izuzetno prirodno sredstvo za poboljšanje probave, krvi i povećanje željeza kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez jača imunitet te pomaže pri regulaciji šečera u krvi i radu štitne žlijezde.

Mješavina sjemenki pozitivno će uticati na vašu probavu i čišćenja jetre.  Sjemenke su prepune minerala koji će ojačati vaš imuni sistem i organizam a korisne masnoće  iz njih će nakon redovne upotrebe regulisati vaše trigliceride i holesterol.

Smjesa je prepuna sastojcima kao što su kalcijum, željezo, bakar, proteini i mono zasićene masnoće iz sjemena susama, vitaminima a posebno B kompleksom te magnezijumom, kalcijumom, željezom i bakrom  iz sjemena čurukota te omega 3 masnim kiselinama i vlaknima iz sjemena lana.

kurkuma copyKurkuma je najpoznatiji Indijski začin i prirodni lijek kroz istoriju. To je zlatno žuti sastojak koji daje boju indijskom kariju. Postoje mnogobrojne studije na zapadu, koje se provode zadnjih 20 godina,  a koje su potvrdile gotovo nevjerovatnu ljekovitost i blagotvornost kurkume. Najznačajniji efekti kurkume su njeno antiupalno i posebno antikancerogeno djelovanje.  Radi se o jednoj od najpotentnijih antikanceorgenih biljaka.

Za ovu smjesu možemo slobodno reći da se radi o super kombinaciji 5 sastojaka koji predstavljaju najzdravije od najzdravijih prehrambenih sastojaka na planeti.

Ukratko smo spomenuli samo neke od koristi ovih 5 super zdravih sastojaka koji čine bazu ove smjese. U narednom periodu na stranici zdravljebezdoktora.com pisaćemo detaljno o pojedinačnim blagodetima svakog od sastojaka i njihovom kombinovanju u različitim narodnim lijekovima.

 ZdravljeBEZdoktora.com

 


 

 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
-2 #10 ZdravljeBEZdoktora 24-12-2015 08:13
Mirnesa

Smiju i mala djeca a umanjite prema težini. Znači doza koja je data je za odraslu osobu od 75 kg. Koliko dijete ima manje kilograma srazmjerno smanjite dozu. Ako dijete ima 25 kg dajete trećinu doze iz teksta.
 
 
-1 #9 mirnesa 24-12-2015 08:08
dali smiju jest djeca mlada od 4 godine i koliko
 
 
+2 #8 bosanac pekmezar 30-09-2015 00:11
Pekmez od divljih jabuka je duplo skuplji od meda a I bolji lijek tako da nije svijedno koji pekmez
 
 
+2 #7 sanela 02-02-2015 10:28
Kako se koristi ovaj lijek, djeca i odrasli?
 
 
+2 #6 nanna 26-01-2015 18:43
nije bitno koje su jabuke, bitno je samo da je od jabuke i prirodno, a i slatki pekmez je dobar, kome treba mogu mu i nabaviti, jedino sto je u bosni, ali nije tesko ni to.. Citira anita:
pekmez od divljih kiselih jabuka ili od obi nih slatkih
 
 
0 #5 ZdravljeBEZdoktora 18-12-2014 19:39
Arnela,

Da smiju ga koristiti djeca i smijete ga koristiti tokom henoterapije u njemu nema ništa štetno i neprirodno.
 
 
-2 #4 Arnela 18-12-2014 19:36
Smiju li djeca konzumirati ovaj pripravak i da li se moze koristiti u toku hemoterapije?
 
 
+1 #3 Eleonora 18-12-2014 07:51
Koliko treba ulja od crnog kima s obzirom da je teško naći sjemenke?
'
 
 
+1 #2 zdravljeBEZdoktora 11-05-2014 00:19
Anita,I
zvorni recept kaže kisele ali mislimo da je u principu svejedno sve dok je napravljen na prirodni način.
 
 
+1 #1 anita 10-05-2014 23:12
pekmez od divljih kiselih jabuka ili od običnih slatkih
 

You have no rights to post comments

loading...