loading...

OZDRAVITE PUTEM DREVNE JAPANSKE TERAPIJE VODOM (UPUTSTVO)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

 

Water-as-a-nutrientVoda je istinski izvor života i osnovni element svake funkcije u organizmu. Bez dovoljne hidriranosti nemoguće je zamisliti zdrav krvotokok, bubrege, mišiće, i posebno pročišćavanje odnosno elminaciju štetnih stvari iz organizma. Pijenje vode generalno je dobro za zdravlje i sjetićete se da je to prva stvar koja se daje nekome ko se ne osjeća dobro. Na žalost moderno doba preplavljeno sa raznoraznim hemikalijama i lijekovima potisnulo je u zaborav koliko je u stvari obična voda bitna za naš dobar, zdrav i dug život. Ponukani ovim naišli smo na interesantnu preporuku koja je poznata skoro svakom Japancu. Radi se o japanskoj vodenoj terapiji poznatoj iz drevnih vremena a koja je aktuelizirana u vrijeme poslije drugog svjetskog rata.  Tada se u japanskim novinama pojavila preporuka izvučena iz tradicionalne medicine koja je savjetovala početak dana sa većom količinom čiste vode.

Japanska tradicionalna medicina preporučuje pijenje vode odmah nakon buđenja kao najvažniju prirodnu zdravstvenu naviku.  Naučnici su zvanično potvrdili efikasnost ovakve prakse. Japanska vodena terapija daje odlične rezultate kao prirodno sredstvo za tretiranje menigitisa, dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitia, artritisa, epilepsije, bolova, srčanih problema, masnoća u krvi,  bolesti bubrega, mokraćnih kanala, nervnog rastrojstva, hemeroida, bolesti očiju, menstrualnih tegoba, opšte slabosti, gubitka energije i čišćenje organizma.

Japanska vodena terapija obavlja se na sljedeći način:

Ujutro odmah po buđenju, prije pranja zuba, potrebno je popiti 4 čaše mlake vode  odnosno oko 640 ml. Nakon što popijete vodu sljedećih 45 minuta ne treba ništa drugo piti ili jesti. Poslije toga nastavljate normalno svoje navike.  

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Terapija preporučuje i konzumiranje mlake vode tokom sve tri obroka i do 15 minuta poslije,  u a nakon toga pauzu od 2 sata od jela i dodatne vode. Terapija daje izvrsne rezultate za većinu tegoba i čišćenje organizma već nakon 30 dana korištenja, Preporuka je da se ovakav način konzumiranja vode usvoji kao stalno životno pravilo. Ne postoje nikave posljedice i opasnosti od ovakve terapije osim što može uzrokovati nešto učestalije  mokrenje.  Oni kojima je teško započeti dan sa preko pola litra vode a posebno starijima i bolesnima preporučuje se postepeno dostizanje željene količine od 4 čaše vode ujutro. Na mnogobrojnim forumima na internetu možete pronaći brojna svjedočanstva od ljudi koji su značajno popravili svoje zdravlje,  energiju te fizički izgled primjenom ove jednostavne terapije.

Neke od zdravstvenih koristi koje možete očekivati nakon prvih 10 dana primjenjući terapiju su:

Osjaćaj svježine , lakoće i boljeg zdravlja. Višak energije i ubrzanje metbolizma. Nestanak žgaravice. Smanjenje bora, svježija, sjajnija i zategnutija koža. Nestanak i smanjenje urinarnih infekcija. Zdravija i sjajnija kosa.

Stanovnici Japana za razliku od zapadnog svijeta skoro nikada ne koriste ledenu vodu u ishrani i jako su skloni konzumiranju toplog čaja uz hranu.

Japanci su jedna od najzdravijih i dugovječnijih nacija na zemlji a 2008.  godine imali su registrovano preko 33.000 osoba starijih od 100 godina.

 

ZdravljeBEZdoktora.com

 

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
+3 #4 Gazdarica 11-05-2015 11:19
Imam 23 godine, i prije dvije godine cujem za ovo i pocnem s tim, vec nakon par dana, pocne vam se gaditi hrana ako je pokusate jesti bez da ste prije popili vodu (valjda navika). i tako evo vec dvije godine, par dana sam preskakala ako sam na putu ili negdje, ali je generalno super... svi u drustvu mi kazu kako mogu toliko kolciinme hrane da pojedem a da se ne debljam, mislim da je tajna u toj vodi, ali naravno i zdrava hrana... mislim da se nece pokajati ko god da proba, ali bitno je da ne pijete hladnu vodu, nego onako, mlaku, jer probava je puno bolja tako :)) lijep pozdrav i sretno ko odluci probati
 
 
+5 #3 dany 24-06-2014 12:07
Odlicna stvar. Samo treba biti ustrajan dok se ne stekne navika.
 
 
+26 #2 nikola 21-06-2014 20:55
4 g vec pijem toplu vodu prije pranja zuba 2-3 dl.Nemam nikakvih problema sa zdravljem a75 mi je godina.Poslje umivanja obavezna moja gimnastika-vjez be 10 -15 minuta sa zavrsetkom dizanja 40-50 sklekova u cugu.Naraucenje u zdravom tjelu zdrav je duh i obavezno se nasmijati i zapjevati u svom zivotu uzivati.
 
 
+3 #1 Kornelija 21-06-2014 20:45
već isprobano ali se nije održalo, probati ponovno :-9
 

You have no rights to post comments

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Utorak , 18. Februar/Veljača, 2020. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Купить новостройку с отделкой. Где купить однокомнатную квартиру в новостройке? Купить новостройку недорого. Оценка стоимости недвижимости. Какая рыночная оценка недвижимости? Принципы оценки недвижимости. Теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол в доме. Монтаж водяного теплого пола. Не включается ноутбук. Скажите почему не включается ноутбук. Ноутбук включается и сразу выключается. Быстрый кредит наличными. Где быстро взять кредит без справок. Оформить быстрый кредит. Топ wow сервера. Где скачать последний клиент wow? Самый лучший сервера world of warcraft. Ленточная пилорама цена. Ленточная пилорама своими руками чертежи. Скачать чертежи ленточной пилорамы. Аренда квартир без посредников. Длительная аренда квартир без посредников и прочих. Аренда однокомнатной квартиры.
loading...