loading...

MEDITERANSKA TAJNA (RECEPT)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

mediteranska tajnaVjerovatno ste upoznati sa pojmom mediteranska ishrana. Za one koji ne znaju radi se o načinu ishrane i života koji se tradicionalno njeguje u područijma koja gravitiraju Mediteranu.  Ukratko rečeno mediteranska ishrana je ishrana bogata voćem, povrćem, ribom, umjerenim količinama  vina sa malo ili nikako crvenog mesa i nezdravih masnoća te znatnim korištenjem maslinovog ulja. Intenzivna zapadna medicinska  istraživanja bavila su se ovim fenomenom i zaključila su da ljudi koji prakticiraju mediteransku ishranu imaju za 40% veće šanse da dožive jako zdravu i aktivnu starost u dobi preko 70 godina, sa značajno smanjenim postotkom oboljevanja od srčanog i moždanog udara te raka.

Mediteranski način ishrane preporučujemo svim našim čitaocima a njima , te onima koji nisu u stanju da ga se dosljedno i potpuno pridržavaju predlažemo da primjene recept koji možemo nazvati kičmom mediteranske ishrane. Nazvali smo ga mediteranska tajna. 

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Smjesa koju trebate napraviti i koja vam je vjerovatno poznata kao i većini stanovnika mediterana predstavlja kičmu mediteranske kuhinje. U njoj su sadržani najzdraviji elementi mediteranske prehrane koju većina stanovnika ovih krajeva koristi u nekom obliku svakodnevno. Ukoliko je uvedete u redevnu upotrebu imate velike šanse da sebi i svojim najmilijim omogućite najbolje prirodne sastojke za dug život i zdravlje koji će eliminisati osnovne uzroke oboljenja većine ljudi. Naravno uslov je da ovu smjesu odnosno sastojke pomlješane u nju koristite redovno i što češće. To vam ne bi trebao biti poseban problem jer se radi o zaista sjajnom i ukusnom receptu koji će obogatiti vašu kuhinju i jela i istovremebno vam omogućiti duži i zdraviji život.

Sa mediteransku tajnu potrebno vam je:

-        2 dcl čistog eksta djevičanskog maslinovog ulja

-        2 srednje glavice bijelog luka (češnjaka)

-        struk svježeg peršuna

mediteranska tajna 2Oljuštite bijeli luk i česna isjećete na što sitnije komadiće. Ostavite da luk odstoji nekoliko minuta i pusti sokove kako bi se stvorio alicin najdragocijeni sastojak češnjaka. Istovremeno peršun takođe isitnite na sitne djeliće i stavite ga u maslinovo ulje. Nakon što je bijeli luk odstojao i njega dodate i sve skupa dobro izmješate. Smjesu držite u frižideru nekoliko dana nakon čega je spremna za upotrebu. Period stajanja sjediniće sastojke te će neutralisati miris  bijelog luka usljed djelovanja maslinovog ulja i peršuna. Nakon nekoliko dana smjesu trebate početi koristiti kada je god moguće. Osim korištenja uz pečenu ribu kako se to najviše radi u Dalamciji posebno je preporučljivo koristiti ovu marinade sa svim vrstama mesa kako crvenog tako i bijelog. Marinada odnosno njeni sastojci potpuno će u vašem krvotoku neutralisati štetno djelovanje koje meso izaziva usporenjem i postepenim zakrčivanjem vaših krvnih sudova. Sastojci će redovnom upotrebom regulisati vaš krvotok i pročistiti arterije, smanjiće i regulisati krvni pritisak, očistiće jetru i bubrege, prevenirati artritis, bolesti živaca, zglobova, popraviti pamćenje i ukupnu pokretljivost čovjeka. Sastojci daju ogromnu količinu antioksidasa, minerala i drugih korisnih sastojaka vašem tijelu te preveniraju glavna oboljenja modernog čovjeka i to krvožilne bolesti i rak. U ovim sastojcima ako se redovno uzimaju krije se tajna dugog i zdravog života. Smjesu koristite sirovu tako da pospete kašiku ili dvije po po mesu, salatama ili bilo kojoj drugoj hrani po vašem ukusu. Nemojte je peči ili kuvati jer će to uništiti najbolje u njoj. Lista koristi svakog od ova tri sastojka u svježem stanju je jako velika a zajedničkim djelovanjem ove smjese skoro pa da nema tegobe ili dijela organizma čovjeka na koji neće pozitivno djelovati. Postoje različite varijacije ove smjese koje možete i vi primjeniti po ukusu i nećete nimalo pogriješiti. U nekim krajevima dodju se svjež ruzmarin, malo morske soli, biber, menta, itd. Ipak osnovica od tri najzdravija mediternska sastojka i njihova stalna upotreba ostaje ključ.

 

ZdravljeBEZdoktora

 

 

 

Ukoliko želite da Vas obavještavamo o našim novim tekstovima putem emaila jednom sedmično upišite svoje ime i e-mail adresu u obrazac ispod:


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
+1 #5 Pomoc 25-11-2014 08:21
Stranicu mozete snimiti pritiskom tastera CTRL i S
 
 
+1 #4 mikica 16-11-2014 20:03
sami sebi posaljite mail i uvek ga mozete otvoriti....
 
 
+5 #3 Marie 22-09-2014 23:36
Slazem se sa Jaca Macom.
VI KOJI NAM NUDITE ZDRAVLJE BEZ DOKTORA meni Ličite na malo egoistično dete koje na da svoju lizalicu nikome.
AKO STE ZA NARODNU MEDICINU ONDA TE NARODNE RECEPTE I SAVETE DAJTE NARODU NA SLOBODNO KORIŠĆENJE BEZ SEBIČNIH ZAČKOLJICA I MUKA OKO KOPIRANJA TEKSTA. NA KONCU I VI STE TO ODNEKLE UZELI, PREPISALI I NAMA DALI NA POSLUŽENJE, ALI SAMO VIZUELNO. NO, HVALA VAM I NA TOME.
OVAKO, NA DOSADAŠNJI NAČIN MI ŠTO VAS DUŽE VREME SLEDIMO GUBIMO MNOGO VREMENA, A ONAKO VEĆ IZKOPIRANE LAKO ĆEMO IH ČITATI U SLOBODNO VREME I STUDIRATI I NESEBIČNO ŠIRITI DALJE.

BUDITE ALTRUISTI I MALO VIŠE HUMANISTI!

DOZVOLITE NARODU DA TE PREDIVNE TEKSTOVE MOGU KOPIRANJEM VIŠE KORISTITI U SAMOJ PRAKSI.

ODBLOKIRAJTE KOČNICE I NEK ZDRAVLJE PRŠTI SVUD PO NAMA I OKO NAS!

S POŠTOVANJEM
Marie
 
 
+2 #2 ZdravljeBEZdoktora 19-08-2014 23:06
Jamaca,

Uskoro ćemo otvoriti mogućnost kopiranja a poenta je da kada god poželite da vidite ponovo naš tekst ili napravite recept otvorite našu stranicu i on je tu :)
 
 
+2 #1 jacamaca 19-08-2014 22:44
Svi postovi su vam dobri i korisni, ali koja vajda od svega toga kad ne mogu da se snime ili kopiraju, ko bi sve popamtio... Na većini blogova ili sajtova postoji verzija za pdf snimanje, inače koja je poenta da pišete i postojite...
 

You have no rights to post comments

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Utorak , 18. Februar/Veljača, 2020. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Купить новостройку с отделкой. Где купить однокомнатную квартиру в новостройке? Купить новостройку недорого. Оценка стоимости недвижимости. Какая рыночная оценка недвижимости? Принципы оценки недвижимости. Теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол в доме. Монтаж водяного теплого пола. Не включается ноутбук. Скажите почему не включается ноутбук. Ноутбук включается и сразу выключается. Быстрый кредит наличными. Где быстро взять кредит без справок. Оформить быстрый кредит. Топ wow сервера. Где скачать последний клиент wow? Самый лучший сервера world of warcraft. Ленточная пилорама цена. Ленточная пилорама своими руками чертежи. Скачать чертежи ленточной пилорамы. Аренда квартир без посредников. Длительная аренда квартир без посредников и прочих. Аренда однокомнатной квартиры.
loading...