loading...

UČINCI I LIJEČENJE ŠVEDSKOM GRANČICOM

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

 

SVEDSKA GRANCICA SLIKA 3

U drugom tekstu pisali smo detalje o eliksiru znanom kao švedska grančica koji možete naći na linku OVDJE. U nastavku donosimo načine upotrebe I vrste oboljenja koje možete tretirati švedskom grančicom.

Prema starom rukopisu i prijevodu ljekoviti učinci eliksira švedske grenčice su sljedeći:

1. Ako je češće mirišemo ili udišemo, vlažimo tjeme, stavljamo na glavu navlaženu krpu, otklanja bol i vrtoglavicu, jača pamćenje i mozak.

2. Pomaže kod mutnih očiju, uklanja crvenilo i sve bolove, čak i kad su oči upaljene, mutne i nejasne. Nestaju i pjege i siva mrena ako pravovremeno navlažimo čoškove očiju ili stavimo vlažnu krpu preko zatvorenih očiju.

3. Ospice i osipe svih vrsta, kao i kraste u nosu ili na bilo kojem drugom mjestu tijela možemo izliječiti ako ih često i dobro navlažimo kapima eliksira.

4. Kod zubobolje uzmemo jednu punu kašiku eliksira s malo vode te tu tekućinu držimo neko vrijeme u ustima ili bolni zub navlažimo krpom. Bol prestaje i upala se povlači.

5. Prištiće na jeziku ili ostale povrede upornim vlaženjem s eliksirom u kratkom ćemo roku izliječiti.

6. Ako nam je grlo upaljeno ili bolesno, tako da možemo teško gutati hranu i piće, uzimamo kapi ujutro, u podne i navečer, polako ih pijemo i one izvlače temperaturu i liječe ždrijelo.

7. Ako imamo grčeve u želucu, uzmemo jednu punu kašiku eliksira.

8. Kod grčeva uzmemo tri pune velike kašike eliksira polagano jednu za drugom i uskoro ćemo osjetiti olakšanje.

9. Kapi rastjeruju vjetrove u tijelu i hlade jetru, otklanjaju sve želučane tegobe i one u trbuhu,

te pomažu kod zatvora stolice.

10. Odlično su sredstvo za želudac kad on slabo probavlja i zadržava hranu.

11. Također pomažu kod bolova žuči. Ako svakodnevno ujutro i navečer uzimamo po punu kašiku eliksira, a preko noći stavljamo obloge svi će bolovi nestati.

12. Kod vodene bolesti šest tjedana uzastopce uzimamo ujutro i navečer po jednu punu žlicu eliksira u bijelom vinu.

13. Kod bolova i šuma u ušima eliksirom navlažimo komadić vate i stavimo ga u uho. Jako dobro pomaže i čak vraća izgubljeni sluh.

14. Ako žena ima bolove u maternici, tri dana uzastopce uzima ujutro punu žlicu eliksira u crvenom vinu, nakon pola sata treba prošetati, zatim može doručkovati, ali ne mlijeko. Eliksir ne uzimamo s mlijekom!

15. Ako posljednjih 14 dana trudnoće uzmete ujutro i navečer po jednu žlicu eliksira, pospješit

ćete porođaj. Kako bi se što lakše riješila posteljice, rodilji dajemo svaka dva sata punu kafenu kašikicu grančice tako dugo, dok posteljica ne izađe bez porođajnih bolova.

16. Ako se poslije poroda kod dojenja pojave upale dojki stavljanjem obloga s grančicom brzo

će nestati.

17. Djeci pospješuje iscjeljivanje vodenih ospica. Djeci dajemo eliksir razrijeđen s vodom, zavisno o dobi. Kada se ospice počnu sušiti, češće ih vlažimo eliksirom pa ožiljci neće ostati.

18. Djeci i odraslima koristi protiv glista, čak i trakavice. Djeci je moramo davati ovisno o dobi.

Na pupak zavežemo navlaženu krpu i pazimo da bude uvijek vlažna.

19. Kod žutice će sve tegobe brzo nestati, ako tri puta dnevno uzimamo po jednu veliku kašiku eliksira, a na otečenu jetru stavljamo obloge od švedske grančice.

20. Otvara sve hemoroide, liječi bubrege, pomaže da tekućina izađe iz tijela bez dodatnih kura, otklanja depresiju i melankoliju i reguliše apetit i probavu.

svedska grancica slika 221. Također liječi unutarnje hemoroide, ako ih u početku češće vlažimo, te ih uzimanjem švedske grančice omekšamo. Naročito je djelotvorno ako to činimo prije spavanja. S vanjske strane treba staviti natopljen komad vate. Pomaže da oteče suvišna krv i smanjuje pečenje.

22. Ako je netko u nesvijesti, zatreba li, otvorimo mu usta, ulijemo mu veliku kašiku eliksira i bolesnik će doći  sebi.

23. To sredstvo otklanja i bolove kod grčeva, tako da oni s vremenom prestanu.

24. Kod plućne tuberkuloze uzimamo eliksir ujutro natašte, a kura mora trajati šest tjedana.

25. Ako žena izgubi menstruaciju ili ako je ona pak prejaka, neka uzima eliksir tri puta dnevno

tokom sedam dana. Ako je menstruacija bila preobilna, smirit će se, ako je izostajala, uspostavi se.

26. To sredstvo pomaže i kod bijeloga pranja.

27. Ako nekoga muči padavica (epilepsija) valja mu odmah dati eliksir. Bolesnik mora tada uzimati isključivo to sredstvo, jer ono jača napadnuti živčani sustav kao i tijelo, i čuva nas od svih bolesti.

28. Liječi oduzetost, otklanja vrtoglavicu i mučninu.

29. Liječi također vodene ospice i crveni vjetar.

30. Ako netko ima groznicu, vrućicu ili treskavicu i potpuno je slab, dajemo mu jednu veliku kašiku eliksira i bolesnik će, ako ne koristi druga sredstva, ubrzo doći  sebi, puls će se početi smirivati, pa iako je vrućica jako visoka, bolesnik će se uskoro osjećati bolje.

31. Eliksir liječi i rak, stare vodene ospice i bradavice, te raspucane ruke. Ako je rana stara i gnojna ili ako je na njoj izraslo divlje meso, valja sve dobro isprati bijelim vinom, a zatim staviti na to krpu namočenu u eliksir. Kapi otklanjaju otekline i bolove kao i divlje meso i rana počinje zarastati.

32. Bez opasnosti liječi sve rane, bilo posjekotine ili ogrebotine, ako ih češće tretiramo eliksirom. Krpu namočimo u eliksir i njome prekrijemo ranu. Kroz kratko vrijeme bol nestane, eliksir sprečava nastanak infekcije i gnojenja, i liječi također stare prostrijelne rane. Ako su u tkivu rupe, ubrizgamo eliksir u ranu, koju prije toga ne moramo obavezno očistiti. Redovnim stavljanjem obloga natopljenih kapima ubrzo će doći do ozdravljenja.

33. Otklanja sve ožiljke, i kad su jako zastarjeli, brazgotine i posjekotine, ako ih natopimo kapima 40 puta. Iza svih rana izliječenih s tim kapima ne ostaju ožiljci.

34. Iz temelja liječi i sve fistule, i kad se čini da su neizlječive: povreda može biti neograničeno stara.

35. Liječi sve povrede uslijed opekotina bile one uzrokovane vatrom, vrućom vodom ili mašću, ako ih ustrajno močimo s eliksirom. Sprečava nastajanje mjehurića, izvlači vrućicu, liječi u potpunosti čak i gnojne mjehure.

36. Djeluje protiv oteklina i masnica bez obzira na to od koje vrste udarca potječu.

37. Ako netko nema apetita, eliksir će mu ga vratiti.

38. Kod jake slabokrvnosti, eliksir vraća bolesniku izgubljenu boju, ako ga jedno vrijeme uzima svako jutro. Čisti krv i stvara novu, te pospješuje cirkulaciju.

 39. Reumatski bolovi u zglobovima nestaju ako eliksir uzimamo ujutro i navečer i ako na bolna mjesta stavljamo krpu natopljenu eliksirom.

 40. Liječi ozebline na rukama i stopalima, čak i ako su nastale otvorene rane. Ako je to moguće što češće, posebno tijekom noći, na ta mjesta stavljamo nakvašenu tkaninu.

 41. Na kurje oči stavljamo eliksirom natopljen komadić vate i vodimo brigu o tome da vata na bolnom mjestu uvijek bude vlažna. Nakon tri dana kurje oči otpadnu ili ih bez bolova možemo odstraniti.

 42. Kod kuge i drugih zaraznih bolesti dobro je da ih uzimamo više puta na dan, jer liječe kužne čireve i otekline čak i ako su već zahvatile i vrat.

 43. Tko povremeno boluje od nesanice neka uzme eliksir prije spavanja. Kod nesanice izazvane nervozom stavimo na srce krpu natopljenu razrijeđenim eliksirom.

 44. Tko svaki dan ujutro i navečer uzima taj eliksir, ne treba nikakve druge lijekove, jer on krijepi tijelo, jača živce i krv, sprečava drhtanje ruku i nogu. Ukratko, djeluje protiv svih bolesti. Tijelo ostaje čvrsto, lice mladoliko i lijepo.

Važno: Sve navedene količine eliksira moramo uzimati razrijeđene vodom ili čajem.

Iz navedenih točaka ovoga staroga rukopisa vidljiva je čudotvorna ljekovita moć te mješavine bilja.

S pravom se može reći da gotovo i nema bolesti kod koje švedsko bilje ne pomaže ili da u najmanju ruku nije osnova za svaku njegu.

 

ZdravljeBEZdoktora

 


 

 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
0 #3 Senco 11-01-2015 21:55
u nemackoj ima zove se Schwedenbitter
 
 
0 #2 ZdravljeBEZdoktora 17-11-2014 22:17
Srebra

Ne možemo Vam reći kako tačno izgleda kutija ima zaista mnogo varijacija jer recept nije zaštićen i prave je i pakujju mnogi. Da liječi zujanju u ušima.
 
 
0 #1 srebra velickovic 17-11-2014 22:00
kako izgleda kutija u inostranstvu receno mi je da je svedska gravnvica ima samo orginal tamo biter sveder vazno mi je kako izgleda kutija jer mi je prijteljica rekla da ima vise vrsta idali leci zujanje u usima
 

You have no rights to post comments

loading...