loading...

NAPRAVITE ZLATNU MJEŠAVINU, NAJAČI PRIRODNI ANTIBIOTSKI I ANTIKANCEROGENI LIJEK (UPUTSVO ZA PRIPREMU I NAČIN KORIŠTENJA)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

 

ZLAZNA MJESAVINANaša želja i težnja za prirodnim zdravstvenim riješenjima dovela nas je do preporuke za još jedan sjajni recept koji možete lako napraviti i isprobati. Riječ je o “zlatnoj mješavini” prirodnom lijeku koji izgledom ali I djelovanjem asocira na na zlato. Zlatna mješavina preporučuje se kod baketrijskih i virusnih upala, kod alergijskih problema posebno sezonskih, kao izuzetno sredstvo za jačanje imunog sistema te na kraju kao sjajan sastojak za prevenciju kancerogenih oboljenja. Iako vam sve nabrojano možda zvuči pretenciozno ako se osvrnemo na nove naučne studije te osnovicu sastojaka postaće vam jasno zašto je zlatna mješavina uistinu tako moćna kao što smo naveli. Prije svega tu je sprega dva super moćna sastojka i to meda i kurkume čija mješavina daje zlatnu boju po čemu je ovaj recept i nazvan.  Med je u narodu stoljećima poznat kao jedan od najboljih prirodnih lijekova a isto se može reći za kurkumu samo što se to odnosi na područje Azije, posebno Kine i Indije gdje je kurkuma osnovni sastojak većine narodnih lijekova.  Potvrda ovog narodnog iskustva došla je nedavno nizom naučnih studija obavljenih u najuglednijim istraživačkim centrima na svijetu. Kurkuma i med kao glavni sastojci zlatne mješavine odvojeno a posebno u sprezi djeluju antiupalno, antibakteriski te antikancerogeno. Za razliku od  hemijskih lijekova koji često imaju mnoštvo štetnih nuspojava zlatna mješavina predstavlja idelnu kombinaciju koji nema neželjenih efekata,  dok istovremeno unaprijeđuje crijevnu floru i poboljšava probavu.

Za zlatnu mješavinu su vam potrebni:

  • 100 grama prirodnog meda
  • 1 puna supena kašika kurkume (turmerika)
  • prstohvat crnog bibera (papra)
  • 2 supene kašike prirodnog jabukovog sirćeta
  • čajna kašika sitno naribane kore limuna  

Pomješajte kurkumu, biber i jabukovo sirće, te ih  dobro  izmješajte.. Dodajte na to limunovu koricu i na kraju med. Mješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Smjesu držite obavezno u staklenoj posudi sa poklopcem u frižideru. Ukoliko niste sigurni da imate neprskani limun onda njegovu koru tretirajte jabukovim sirćetom kako što smo već ranije pisali ili koristite samo limunov sok umjesto korice. Biber se u smjesu dodaje kako bi se značajno pojačala absorcija kurkume što je dokazano naučno i praktično.

Način korištenja:

- Za antikancerogeno djelovanje, jačanje imuniteta, opšte zdravlje,  te protiv sezonskih alergija potrebno je uzimati jednu supenu kašiku zlatne mješavine svaki dan najbolje ujutro. 

- Ukoliko osjećate da dobijate prehladu, gripu ili neku drugu infekciju (pluća, grla, i sl.  sa povišenom temparaturom) potrebno je koristiti pola čajne kašikice svaki sat prva dva dana bolesti,  te po pola čajne kašikice svaka dva sata trećeg I četvrtog dana, I na kraju  po pola čajne kašikice tri puta na dan ostali period bolesti dok simptomi potpuno ne prestanu.   

Veoma je važno da koristite zlatnu mješavinu na pravilan način. Potrebno je smjesu staviti u usta ,  te sačekati da se potpuno rastopi bez sapiranja usta. Nakon toga sačekajte par minuta prije nego popijete neku tečnost ili saperete usta. Nećete pogriješiti ako zlatnu mješavinu koristite i kao namaz za hljeb uz doručak , ili je dodate u čaj pod uslovom da je mlak kako se ne bi uništili pozitivni sastojci.

O antikancerogenom djelovanju kurkume i bibera u kombinaciji  već smo pisali, kao i o načinu čišćenja voća od pesticide. Linkove za ova dva teksta možete naći na dnu ispod.Preporučujemo vam da probate ovaj jednostavni ali veoma efikasni recept te da iskustva podjelite sa nama.

ZdravljeBEZdoktora.com  

Pratite naše tekstove na Facebooku!

 

 

LINK: KAKO OČISTITI VOĆE I POVRĆE OD PESTICIDA

LINK: AMERIČKA DOKTORICA ANDERSON: ŽELITE LI IZBJEĆI RAK POMJEŠAJTE OVA TRI SASTOJKA 

 

Ukoliko želite da Vas obavještavamo o našim novim tekstovima putem emaila jednom sedmično upišite svoje ime i e-mail adresu u obrazac ispod:


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
0 #12 Zdravko 18-07-2015 17:58
Postovani,

Jedino je negdje pisano da bi se kurkuma trebala obraditi termicki da bi i nje izaslo etericno ulje koje nije dobro za zeludac. Moze komentar?
LP
 
 
-1 #11 Guest 23-01-2015 11:38
Citira melita:
Molim Vas da mi po aljete ako je mogu e na e-mail lanak za to su med i cimet zajedno tako dobri. Hvala i lijep pozdrav
Citira Seha:
Svi aju mi se va i recepti i odgovaraju mojim potrbama jer imam btonhijalnu asmu i osteroporozu
Citira s S.:
bila bi zahvalna da mogu recept ispisati, jer mi je lakse citati iz papira hvala
Citira s S.:
bila bi zahvalna da mogu recept ispisati, jer mi je lakse citati iz papira hvala
 
 
+2 #10 melita 18-01-2015 22:50
Molim Vas da mi pošaljete ako je moguće na e-mail članak zašto su med i cimet zajedno tako dobri.
Hvala i lijep pozdrav
 
 
-2 #9 Guest 12-01-2015 13:31
Citira s S.:
bila bi zahvalna da mogu recept ispisati, jer mi je lakse citati iz papira hvala
A nemas olovku?
 
 
-1 #8 Guest 12-01-2015 13:30
Citira emil:
Po tovani! Jel mi mo ete poslati upute za pripremu zlatne mje avine. hvala i lep pozdrav.
Jesi lenj da to prepises, 4 reda bre!!
 
 
0 #7 Mia Masic 12-01-2015 05:06
Da li je ta smjesa dobra za sve upale u organizmu bez obzira gdje se nalazi..I da li neko zna nesto za rad bubrega molim svakog da mi pomogne..!
 
 
+1 #6 Zdravlje BEZ doktor 09-01-2015 19:13
Emile

Morate nam dati svoj email, pošaljite ga na .
 
 
-2 #5 emil 09-01-2015 15:19
Poštovani!
Jel mi možete poslati upute za pripremu zlatne mješavine.
hvala i lep pozdrav.
 
 
+1 #4 sefa 08-01-2015 22:50
Zar se smije mešati kurkuma i med ?
 
 
-1 #3 Zdravlje BEZ doktora 07-01-2015 09:24
s.S. ,

pošaljite svoj email i naziv teksta na naš email i poslaćemo vam traženi tekst.

Pozdrav!
 
 
+1 #2 s S. 07-01-2015 09:22
bila bi zahvalna da mogu recept ispisati, jer mi je lakse citati iz papira hvala
 
 
+2 #1 Seha 04-01-2015 10:27
Sviđaju mi se vaši recepti i odgovaraju mojim potrbama jer imam btonhijalnu asmu i osteroporozu
 

You have no rights to post comments

loading...