loading...

BANANA DIJETA – NAJJEDNOSTAVNIJA DIJETA

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

bananeNe brojite kalorije, ne morate vježbati ,jedete raznovrsno bez prevelikih ograničenja a na dijeti ste i mršate?  Ovo možda zvuči kao utopija. Ipak radi se o megapopularnoj banana dijeti koju je razvio bračni par Wantabe Hitoshi i Sumiko iz Japana inače medicinski eksperti.  Zanimljivo je reći da je dijeta kada se pojavila 2008. godine u Japanu izazvala privremenu nestašicu banana u prodavnicama zbog svoje ogromne popularnosti. Ipak nemojte da vas sam naziv zavara jer u banana dijeti ne jedete samo banane.

Iako nismo zagovornici dijeta nego uravnotežene umjerene ishrane na upite više naših čitalaca da im preporučimo neku dijetu odlučili smo se na taj potez. Dijetu preporučujemo zato što se ne sastoji od nekih rigoroznih ograničenja ili nutricionističkih šokova i eksperimenata za organizam te ima izbalansiran pristup svim namirnicama bez velikih ograničenja. Same efekte dijete moraće provjeriti lično te nam se možete javiti sa rezultatima.

Plan i pravila banana dijete:

Doručak

Ujutro za doručak jedete smo banane. Pojedete onoliko koliko vam je dovoljno da budete siti a da ne pretjerate (prepruka 1-3 banane) Uz periodu prije i nakon ovog doručka od banana možete samo piti mlaku vodu , nikakve druge napitke. Nakon pola sata od doručka možete piti šta želite (kafa , čaj i sl). Sama dijeta ne preporučuje određenu količinu vode na dan ona je individualna po vašoj potrebi.

Ručak i večera

Za ručak i večeru nema posebnih ograničenja. Jedete šta želite ali do granice da budete siti i da ne pretjerujete poslije granice sitosti. Ako želite da dijeta bude efikasnija nemojte pretjerivati sa ovim obrocima , ali i dalje ne postoje ograničenja u izboru hrane za ručak i večeru. Pokušajte ipak da vam obroci budu malo manji nego ste navikli. Poslije ručka i večere nemojte jesti desert. Veoma je važno da večera bude što ranije , idealno oko 18 h a najkasnije do 20 h . Ovo je osim jedenja banana za doručak jedno od najvažnijih pravila dijete.

Užina i grickalice

Po potrebi možete imati čak i više užina na dan i može biti u obliku slatkiša stim da taj dan užina uvijek bude ista (recimo nekoliko kockica čokolade ). Ako morate i želite užinu najbolje je da je imate između ručka i večere.

Spavanje

Dijeta kao jedan od bitnih faktora za uspjeh navodi da je važno imati dobar i zdrav san te da je bitno leći prije ponoći.

Jutarnje buđenje

Autori preporučuju prirodno buđenje bez naglih zvukova i alarma sata. Trebali bi se probuditi sami te ako se to desi prije nego vas alarm probudi ustanite kako biste poštedjeli tijelo stresa naglog buđenja jakim i prodornim zvukom. Nakon što ustanete i operete zube popijte pola čaše mlake vode.

Vježbanje

Dijeta ne zahtjeva intenzivnu fizičku aktivnost. Dijetom se preporučuje izvođenje jako laganih vježni koje će goditi vašem tijelu bez prevelikih napora. Vježbe nisu nužne u banana dijeti.

Šta ako pretjerate sa hranom

Svakome se desi da zbog nekog razloga pretjera u toku trajanja dijete sa hranom i prekrši pravila. U tom slučaju odmorite i opustite se , nemojte pokušavati tako pretprani neku fizičku aktivnost da to potrošite. Odmorite i pustite tijelo da preradi i riješi se viška. Možda ćete privremeno na vagi dobiti kilogram ili dva ali nastvkom pridržavanja  banana dijete stanje sa težinom će se vratiti u normalu nakon par dana.

Šta nije preporučeno

Autori dijete ne preporučuju upotrebu mliječnih proizvoda i sladoleda za vrijeme trajanja dijete. Kako kažu možete ih koristiti samo rijetko  i u manjim količinama. 

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Dnevnik  

Vodite svaki dan dnevnik šta , kada i koliko ste jeli ,te se redovno vagajte i zapisjute stanje.

Autori tvrde da je dijeta balansirana, laka za izvesti i daje dobre rezultate. Nikada niti jedna dijeta nije doživjela veču popularnost, uspjeh i medijsku pažnju u inače umjernom Japanu. Ukoliko probate ovu dijetu možete nam postaviti komentare u rubriku komentari ili na našoj Facebook stranici. Izvor: http://en.asabanana.net/howto.html

ZdravljeBEZdoktora.com

 

 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Subota , 25. Januar/Siječanj, 2020. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Какой ноутбук выбрать. Какой фирмы выбрать ноутбук лучше. Какой выбрать ноутбук для работы. Скачать драйвера для видеокарты. Скачать драйвера для видеокарты nvidia бесплатно. Драйвера видеокарты для windows 7. Как начать учить Java. Какие книги java читать. Все о программирование на Java. Скачать игры для android. Лучшие игры для android скачать. Бесплатные игры для планшетов android. Интересные факты о человеке. Где найти интересные факты обо всем. Интересные факты о русских. Где найти гайд по магу wow. Самые лучшие гайды о магах wow. Аркан маг гайд для World of Warcraft. Как начать изучать язык Python. Какие книги python лучше читать. Все о программировании на python. Скачать компоненты Joomla. Самые лучшие компоненты joomla скачать. Бесплатно скачивание компонентов Joomla всех версии.
loading...