loading...

KAKO LIJEČITI ŠTITNU ŽLIJEZDU OD HIPOTIREOZE NA PRIRODAN NAČIN (RECEPTI)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

stitna slike hipertireozaNa upit naših čitalaca o prepruci za prirodno liječenje štitne žlijezde predlažemo vam dva recepta. Narodni lijekovi koje predlažemo kao i uvijek bazirani su na prirodnim sastojcima koji vam sigurno neće naškoditi ni na koji način. U ovom tekstu nećemo se doticati generalnih medicinski objašnjenja o štitnoj žlijezdi, koje vjerovatno već znate nego isključivo preporukama za liječenje.

Postoje dvije uobičajne dijagnoze sa kojima se većina ljudi suočava u vezi štitnjače a to su hipotireoza i hipertireoza.

Osnovni simptomi su:

Hipotireoza (umanjen rad štitne) : Umor, depresija, osjetljivost na hladnoću, dobijanje kilaže, suva koža, umanjen osjećaj ukusa i mirisa, usporen rad srca, zatvor, slabo pamćenje, otežana koncentracija, neredovne menstruacije, neplodnost, povišen holesterol, gušavost.

Hipertireoza (pojačan rad štitne): nervoza i iritibilnost, gubitak težine, ubrzan rad i preskakanje srca, osjećaj valova vrućine, promjene apetita, slabost mišića, skraćene menstruacije, gušavost. Prirodne naćine liječenja hipertireoze možete naći OVDJE facebookpopup}

HIPOTIREOZA:

Tinktura od mladih borovih šišarki za tretiranje hipotireoze štitnjače

Na nezagađenom područiju daleko od cesta naberite 30 mladih i malih borovih šišarki  veličine 3-4 cm Pomoću neke mašine ili blendera ih sameljite sitno.

Prelijte ih s 1 dcl ml votke ili rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana. (ukoliko ova količina alkohola ne pokrije u potpunosti masu povćajte dozu rakije ili vodke toliko da cijela masa samljevenih šišakica bude uronjena u tečnost)
Nakon što odstoje procjedite smjesu i stavite je malu staklenu flašicu.
Korištenje:

Pijte po 5-10 kapi tri puta dnevno , možete ukapati u malo ovde ovu količinu.
Koristite najmanje 4 sedmice odnosno dok ne potrođite količinu ili ne primjetite poboljšanje simptoma.

 

Rakija od mladih oraha sa medom za tretiranje hipotireoze štitnjače:

Sastojci:

- 25-30 kom zelenih oraščića veličine 2-2,5 cm
- pola kilograma bagremovog meda
- 1 l prirodne lozovače ili komovice
Priprema orahovače:
Oraščiće dobro oprate, zasjecite nožem na više mjesta, poredajte u veću teglu, prelijte medom i nakon toga rakijom. Teglu dobro zatvorite sa poklopcem. Ostavite teglu na mjestu gdje dopire sunce da odstoji 40 dana bez otvaranja. Svakih par dana teglu dobro promućkajte. Nakon odležanih 40 dana procjediti u flašu i ostaviti na tamno i hladno mesto.

Korištenje:

Svako jutro i veće uzeti po dvije supene kašike (pola rakijske čašice)
Koristiti dok se doza ne potroši.

Oba recepta su efikasna uz redovno duže korištenje a odaberite onaj koji vam je jednostavnije napraviti , odnosno sastojke do kojih ćete lakše doći. 

ZdravljeBEZdoktora.com

 

 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
0 #8 viki 15-05-2016 10:21
Citira Ljiljana:
A za hipertireozu?
hasimoto kako se leci
 
 
0 #7 Guest 28-08-2015 10:48
Molim Vas da mi pošaljete članak na e-mail:

 
 
-2 #6 nada flis 26-08-2015 20:07
preko 20g imam kušing, pa i dakle i hipoteriozu. Zanima me kako izlječiti kušing bez kemije, pijem do 7l vode dnevno, užasno suhe oči dakle žljezde slinovnice i suznice su zakazale, uz to muč me i užasna znojenja i vrućine, a ujutro zimnica, pa i endokrini dijabetes i još 100 čuda. Hitno je jer sve teže to podnosim jer naravno sve je začinjeno depresijom.Hval a!
 
 
+1 #5 zdravljeBEZdoktora 16-08-2015 10:49
HIPERTIROZA:

http://www.zdravljebezdoktora.com/index.php/zdravlje-bez-doktora-clanci/258-zaustavite-hipertireozu-pojacan-rad-stitne-zlijezde-jednostavno-i-prirodno-recepti-i-uputstvo
 
 
-2 #4 ljubica 14-08-2015 13:46
Mogu li ovi recepti za hipertireozun?
 
 
0 #3 Dragan 13-08-2015 17:25
Tacno , zboravili ste hipertireozu ?
 
 
+4 #2 Ljiljana 13-08-2015 07:09
A za hipertireozu?
 
 
+1 #1 Guest 13-08-2015 00:47
da li imate neki lijek za HIPERTIREOZU
 

You have no rights to post comments

loading...