loading...

ŽELITE LI BITI ZDRAVI, STAVITE OBLOGE OD LUKA NA STOPALA

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

luk na nogu2Želite li pročistiti organizam i krv, značajno poboljšati cirkulaciju, liječiti se , ili djelovati preventivno kada se razbolite od gripa, prehlade, upale grla ili jednostavno popraviti opšte zdravlje?

Predlažemo vam metodu obloga na stopala od luka  koja korijene vuče iz više različitih dijelova svijeta,  iz doba kada je luk bio jedno od glavnih sredstava koja su ljudima bila na raspolaganju za tretiranje zdravlja.

Vjerovatno vam je poznata izereka iz naroda da sve dolazi preko nogu. Ovaj narodni recept omogućit će da vam zdravlje dođe preko nogu. Za metodu su vam potrebni jak domaći crni luk, prozirna folija za kuhinju i tople čarape.

Ako želite pročistiti  organizam, unaprijediti cirkulaciju i djelovati antibakterijski potpuno prirodno,  a da ne morate ništa raditi niti piti lijekove jednostavno isjecite crni luk na tanje kolutove, sačekajte minut, dva da pusti sok, postavite luk na prozorinu foliju za domaćinstvo, stavite luk na tabane i obmotajte foliju, te  preko navucite debele čarape. Preporučujemo da još dodatno utoplite noge sa vunenim čarapama radi boljeg djelovanja luka.  Trik sa folijom poslužiće da luk drži čvrsto pritisnut na stopala te će spriječiti širenje neprijatnog mirisa po cijeloj kući. Izvorna metoda nije naravno uključivala foliju nego se luk stavljao direktno u vunene čarape. Ukoliko vam je taj način jednostavniji možete ga primjeniti bez folije. Ako ste osjetljivi te vam luk nagriza kožu možete stopala prije metode namazati nekom jako masnom kremom kao što je bademova. Sve ovo trebate pripremiti prije spavanja, postaviti luk, obući čarape i leći. Na taj način luk će djelovati tokom noći a neće vam smetati u kretanju koje bi bilo nemoguće sa lukom na nogama. Ključni sastojci luka uči će preko kože u vaš organizam i krv i djelovaće na pročišćavanju vaše krvi. Luk će osim toga djelovati antibakterijski i uveliko će ubrzati cirkulaciju u vašem organizmu. Luk će i „izvući“ nečistoće iz organizma

luk na nogu carapaPreporučujemo vam upotrebu našeg „ljutog“ domaćeg luka. Što je luk jači i „ljući“ to bolje. Kao dodatni savjet koji će preporoditi vaš organizam preporučujemo vam ujutro kada ustanete i odstranite luk,  noge operete što hladnijom vodom te da ih potpom „utoplite“ vunenim čarapama i ostanete tako desetak minuta. Valovi krvi pojurit će kroz vaše noge i cijelo tijelo te će napraviti poseban efekat cirkulacije koja će doprijeti do najmanjih  krvnih žila. Ovo je posebno korisno za osobe sa lošom cirkulacijom, dijabetičare, ljude sa problemim sa venama, oslabljenim libidom itd.

Ovu metodu preporučujemo svim bolesenim ali i zdravim ljudima. Metodu svakako obavezno probajte kada zaradite prehladu ili gripu vi ili vaša djeca.  Roditelji na ovaj način mogu tretirati djecu koja imaju prehladu gripu, upale pluća ili grla te naravno povišenu temparaturu. Znatno poboljšanje možete očekivati već prvo jutro nakon cijele noći djelovanja crnim lukom. Za tretiranje bolesti (prehlade, upale)  metodu koristite dok simptomi ne prestanu a za generealno pročišćavanje organizma i krvi potrebno je metodu ponavljati sa vremena na vrijeme dok ne osjetite poboljšanje zdravlja. 

Pratite naše tekstove na Facebooku!

ZdravljeBEZdoktora.com

 

 


 

 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
-1 #3 Vesna 17-12-2016 10:11
Beva osam ipo mjeseci kaslje i prehladila se.
Stavila sam joj jutros obloge na nogice i omotala prozirnom folijom te navukla tople carapice.Beba je zaspala.Drzat cu joj do veceras pa cu veceras ponoviti.Javim rezultate.
Rekli su mi i da sama skuham sirup od smedjeg secera i lovorovog lista.Probat cu i to pa cu javiti rezultate.
 
 
+3 #2 Elizabeta 10-12-2015 08:59
Isprobala sam metodu sa lukom. Dobro sam omorala foliju,više puta,ali sam uspjela na cijelu sobu i posteljinu navući miris luka. Užas. Inače volim luk,ali ovo baš nije ugodno. Možda je zdravstveni efekt ok,ali koliko god omotala..miris pušta.
 
 
0 #1 Vera 10-11-2015 22:33
Molim vas kako mogu ta porucim japansku kremu GODJI posto zivim na Kosovo.!!Koliko je cena na euro.Pozdrav
 

You have no rights to post comments

loading...