loading...

CRVENA KAJENSKA (ALEVA) PAPRIKA KAO LIJEK (RECEPTI)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

aleva paprika 2Mljevena (aleva, crvena, čili, ljuta, kajenska) papričica jedan je od najzdravijih začina ali i prirodnih lijekova koji se koristi širom svijeta. Svi navedeni nazivi odnose se na isti začin koji ima mnoštvo podvvrsta. Može se reći da što je papričica crvenija i ljuča to su njena medicinska svojstva bolja.

Mljevena paprika bogata je  alkaloidima kapsaicinima. Sadrži velike količine vitamina C, B6, E, kalija, mangana i flavonoida koji joj  daju ljutinu, i antioksidantna svojstva. Jedna od najznačajnih i najvažnijh medicinskih svojstava aleve paprike jeste uticaj na smanjenje ateroskleroze, poboljšanje protoka krvi te eliminicaju faktora stvaranja krvnih ugrušaka čime se preveniraju uzročnici srčanog i moždanog udara.

Kako na najbolji način iskoristiti svojstva mljevene paprike. Čuveni američki travar Dr John Raymond Christopher autor knjige «Škola prirodnog liječenja» i preko 50 biljnih formula za različite bolesti prvi je preporučio metodu sa vodom iskorištavanja svih blagodeti mljevene papričice. Metoda je jednostavna, potrebno je da čajnu kašikicu punu apleve paprike razmutite u čaši vruče vode i popijete dok izbrojite do 10.

Predlažemo da ovu proceduru ponavljate svaki dan a ukoliko imate više zdravstvenih tegoba posebno sa zakrčenim arterijama, cirkulacijom i upalama u organizmu možete je koristiti i dva puta na dan. Što je papričica ljuča to bolje jer je sadržaj kapsaicina koji je nosilac ljekovitosti u papričici veći. 

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Aleva paprika  je odlična je i za ublažavanje bola kod upala. Posebno je korisna kod upala mišića,bolova u leđima i vratu. Ona je takođe odlična za stomak i crijevni trakt te liječenje čira.  Regulator je krvnog pritiska a njena upotreba podstiče i pojačava seksualnu želju i moć. Posebno poznato svojstvo crvene papričice jeste zaustvljanje krvarenja na vanjskim i unutrašnjim ranama.

Screen Shot 2016-01-02 at 11.39.57 copyU slučaju posjekotina, ogrebotina i krvarenja potrebno je da stavite malo mljevene paprike na pogođeno mjesto (prstohvat kao da posolite dok ne pokrijete ranu) , i ona će zaustaviti krvarenje. Sada ste sigurno pomislili kako to peče. Međutim niste u pravu, ovako dozirana mljevena paprika neće vas peči na rani, a krvarenje će biti zaustavljeno. Osim toga  paprika će omogućiti sigurno zarastanje bez ožiljka. Za ove namjene dobra je naša crvena-aleva paprika koja nije toliko ljuta. Ukoliko imate unutrašnje ranice potrebno je da popijete malo mljevene paprike razmućene u čaši vode po gore navedenom receptu,  i rastvor će djelovati na isti način zaustavljanjem krvarenja.

Mljevena paprika (što više ljuta) može vam jednostavno pomoći kod problema sa sinusima.
Potrebno je da u vrelu ključalu vodu ubacite nekoliko kašikica ljute paprike u prahu, promješate vodu i napravite inhalaciju iznad pare koja se stvara. Pokrite se preko glave i pokušajte udisati što više ovog isparenje. Osjetićete pečenje u nosu i očima ali će vam ova procedura vrlo brzo pomoći. Kapsaicin sastojak koji je naljekovitiji u papričici, a čij je sadržaj veći što je papričica ljuća , prepoznat je i od farmaceutske industrije. Veliki broj farmaceutskih kompanija izdvaja ovaj sastojak i proizvodi tablete kapsaicina koje se proporučuju kao preventiva za različite tegobe. Ipak bolje je da koristiti prirodnu mljevenu papričicu kako biste izvukli najbolje iz nje.

aleva paprikaAmerička asocijacija za rak, sprovela je istraživanje u kome je dokazano da kapsaicin može da uništi ćelije raka prostate, indukujući apoptozu (ćelijsku smrt). Istraživanja su rađena i na tumorima prostate. Pokazalo se da su se tumori tretirani kapsaicinom smanjili za petinu, u poređenju sa onim koji nisu tretirani nikakvim sredstvom. Takođe, istraživanja Notingemskog Univerziteta, pokazuju da kapsaicin izaziva isprogramiranu smrt  humanih ćelija raka pluća. Slična istaživanja u Japanu  pokazala su da kapsaicin deluje kao inhibitor rasta ćelija koje su odgovorne za nastanak leukemije. Osim toga ljuta paprika podstiče crijeva da se prazne tako da se preporučuje ljudima koji imaju problema sa zatvorom. Ukoliko i ne primjenite metodu sa korištenjem crvene papričice u čaši tople vode, to vas ne spriječava da se prilikom kuhanja hrane ne sjetite svih navedenih blagodeti crvene papričice i počnete je koristiti kao začin u ishrani u večim količinama.

ZdravljeBEZdoktora.com

 

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Subota , 25. Januar/Siječanj, 2020. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Какой ноутбук выбрать. Какой фирмы выбрать ноутбук лучше. Какой выбрать ноутбук для работы. Скачать драйвера для видеокарты. Скачать драйвера для видеокарты nvidia бесплатно. Драйвера видеокарты для windows 7. Как начать учить Java. Какие книги java читать. Все о программирование на Java. Скачать игры для android. Лучшие игры для android скачать. Бесплатные игры для планшетов android. Интересные факты о человеке. Где найти интересные факты обо всем. Интересные факты о русских. Где найти гайд по магу wow. Самые лучшие гайды о магах wow. Аркан маг гайд для World of Warcraft. Как начать изучать язык Python. Какие книги python лучше читать. Все о программировании на python. Скачать компоненты Joomla. Самые лучшие компоненты joomla скачать. Бесплатно скачивание компонентов Joomla всех версии.
loading...