loading...

Oblogom od meda riješite se kašlja preko noći, posebno dobro za djecu

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

20 1 2018 med oblogaČesta posljedica virusne ili bakterijske infekcije dišnih puteva jeste kašalj dok drugi simptomi mogu biti curenje iz nosa, kihanje, upaljeno i otečeno grlo, povišena temperatura, glavobolja i bol u mišićima.

Ako se savjetujete s ljekarom, vjerojatno ćete dobiti recept za sirup, jer većina ljekara smatra da je to jedino rješenje za ovu nelagodu. Ali, ono što vam ne kažu jest činjenica da farmaceutska rješenja mogu uzrokovati nuspojave, pa čak i teške komplikacije kada ih se predugo uzima.

Većina sirupa sadrži kodein i dekstrometorfan pa su pospanost, migrena, glavobolja i brzina otkucaja srca neka od nuspojava koja se mogu pojaviti kao rezultat uobičajene terapije.

Da biste to izbjegli, potražite prirodne lijekove koji uključuju med, đumbir i druge moćne sastojke.

Kako je med zajednički lijek za mnoge bolesti, možete ga koristiti za ublažavanje gripe, budući da se pomoću meda može izbaciti sluz iz pluća. Liječenje kašlja na ovaj način je sigurno za odrasle i djecu.

U nastavku vam donosimo recept za prirodnu oblogu koja nema neželjenih propratnih pojava.

Potrebni sastojci:

  • 1 kašika svježeg naribanog đumbira ili đumbira u prahu
  • sirovi prirodni med
  • maslinovo ulje
  • brašno.

Također će vam biti potrebni i gaza, salvete i ljepljiva traka (flaster).

Kako koristiti oblogu od meda? Umiješajte brašno u med dok se dobro ne sjedine. U ovu smjesu sipajte maslinovo ulje, a zatim dodajte đumbir pa sve zajedno izmješajte.

Smjesu stavite na leđa ili prsa pa je zaštite salvetom i ljepljivom trakom, odnosno flasterom.

Ako odlučite pripremiti oblogu od meda za svoje dijete, pobrinite se da je držite na tijelu tri sata prije spavanja. Iako ova prirodna obloga nema nuspojava, budite oprezni kada je primjenjujete na djeci jer je njihova koža osjetljivija.

Odrasli mogu oblogu ostaviti preko noći. 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

loading...