loading...

Zaustavite krvarenje za samo 10 sekundi sa ovim uobičajenim začinom!

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

26 1 2018 krvarenje stopAko ste roditelj male djece sigurno ćete se često naći u situaciji kako da pronađete način da brzo zaustavite krvarenje njihovih posjekotina.

Crvena paprika u prahu najefikasniji je način za zaustavljanje krvarenja otvorene rane pa čak i ako se radi o dubokim porezotinama.

Dugo hvaljen kao čudotvorna tvar, crvena paprika može u većini slučajeva zaustaviti krvarenje u manje od jedne minute. Razlog zašto to funkcionira je zato što crvena paprika reaguje s tijelom kako bi se izjednačio krvni pritisak, što znači da se dodatni pritisak neće koncentrisati u ranu.

Na taj način reguliše krvni pritisak i potiče zgrušavanje krvi. Možete je primijeniti lokalno ili uzeti oralno. Ipak, imajte na umu da biste trebali posjetiti stručnjaka u slučaju ozbiljnih posjekotina.

Dr. John Christopher u svojoj knjizi „Škola prirodnog iscjeljivanja" objašnjava način na koji možete oralno koristiti crvenu papriku: „stavite čajnu crvene paprike u čašu vruće vode, popijte je, a krvarenje će se zaustaviti, bez obzira da li se radi o vanjskom ili unutrašnjem krvarenju“.

Ovaj začin možete i direktno posuti na ranu.

Također, ovaj crveni prah ublažava infekcije koje se pojavljuju uz manju ranu, jer ima moćna antibakterijska svojstva koja uništavaju bakterije koje ulaze u tijelo kroz ozljedu. Poboljšava i cirkulaciju krvi, pomaže probavu, stimulira znojenje i slinu i smanjuje bolove iz natečenih ili artritisnih zglobova i udova.

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

loading...