loading...

Lijek tradicionalne ruske medicine: Riješite se kamena u bubregu za 10 dana sa samo jednim sastojkom

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

proso 14 3 2018Bubrežni kamenac je čvrsta ili kristalna nakupina koja se formira u bubregu zbog dijetetskih minerala u urinu. Oko 80% svih ljudi oboljelih od bubrežnog kamenca su muškarci od kojih većina prve simptome dobiju između 20. i 30. godine, dok ih žene dobivaju tek kasnije.

Kamenci se dovode u vezu sa mučninom, povraćanjem, groznicom, krvi u urinu, gnojom u urinu i bolnim mokrenjem. Bolovi dolaze u valovima koji traju između 20 i 60 minuta, počinju u boku ili donjem dijelu leđa te se spuštaju prema donjem dijelu tijela. Analiza urina, pregledi, pretraga ultrazvukom i krvi testovi pomažu u dijagnozi.

Ishrana igra veliku ulogu u formiranju kamenaca naročito ako se previše konzumiraju proteini životinjskog porijekla, natrij, rafinirani šećeri, fruktoza i kukuruzni sirup sa visokom razinom fruktoze, oksalati (špinat, jagode, orašasto voće, tamna čokolada, kakao, zakuhan i izmiješan čaj), sok od grožđa, sok od jabuke i gazirana pića te unosi premalo vode u oganizam.

Jedan od efikasnih prirodnih lijekova za liječenje bubrega potiče iz tradicionalne ruske medicine, a radi se o prosu koji ima visoku hranjivu vrijednost i ljekovita svojstva.

Potrebni sastojci

- 0,50 kg prosa

- 2 litra vode.

Uputstvo za pripremu

U veću posudu stavite pola kilograma prosa na koji sipajte 2 litra vrele vode te ostavite da odstoji preko noći. Smjesa će tokom noći postati bijela tečnost.

Uputstvo za upotrebu

Tečnost procijedite u drugu posudu. Pijte je tokom dana bez ograničenja, odnosno kada i koliko želite. Svake večeri pripremite novu mješavinu za slijedeći dan. Postupak ponavljajte 10 do 15 dana.

Rezultati

U ovom periodu bubrežni kamenac će biti potpuno rastopljen, a tijelo će ga eliminisati kroz mokraću.

 

Proso iz mješavine nemojte bacati nego ga upotrijebite za pripremu zdrave kaše za doručak.

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

loading...