loading...

Praktična saznanja o ishrani: Kreirajte zdravije navike

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

hrana 31 3 2018Brzo jedenje i gutanje gotovo cijelih namirnica je loša navika koju bi trebalo promijeniti. To je takođe jedan od glavnih razloga za prejedanje, jer na taj način ne dozvoljavamo svom tijelu da zna kada je sito. Jedenje treba da bude spor i prijatan proces, a ne brzina koja ispuni stomak s previše hrane pri čemu se proguta dosta vazduha.

Zbog toga eksperti preporučuju isprobavanje metoda poznatog kao svjesno jedenje. Ova vrsta strategije može vam pomoći da popravite svoje navike u ishrani i izgubite težinu. Možete jesti sve što želite, samo treba naučiti kako slušati svoje tijelo da bi se dobio odgovor. Ovaj pristup jedenju će vam pomoći u uživanju u vašoj hrani i vođenju zdravijeg načina života.

Vaš obrok bi trebao biti prijatan

Hrana koju jedemo sadrži niz hranjivih sastojaka koji su od velikog značaja za naše zdravlje. Lagano žvakanje hrane je mentalni proces u kojem trebate uživati.

Prestanite osuđivati hranu!

Nikada ne bi trebali suditi o hrani. Ne postoji dobra ili loša hrana - sve je dizajnirano da održi vaše tijelo.

Znate li kako se osjeća vaše tijelo?

Većina nas ima stresan način života, pri čemu smo često zauzeti, tako da ignorišemo znakove gladi ili sitosti, ili jedemo ili uopšte to ne radimo. Da biste pratili svoju težinu i očuvali svoje zdravlje, morate znati kako se vaše tijelo osjeća kada jedete. Obratite pažnju na znake i znat ćete kada da jedete i koliko.

Jedite sve što želite i budite cool s tim

Kada shvatite da se ne biste trebali kažnjavati, jedite sve što želite. Ovo će vam omogućiti da napravite zdravije izbore i naučite kada da se zaustavite.

Učite iz grešaka

Na putu kreiranja zdravijih navika imat ćete neke pogrešne korake. Nemojte se osjećati krivim zbog toga, jer mi smo, ipak, samo ljudi i moramo napraviti nekoliko grešaka. Podignite se i nastavite s ovim procesom, a vrijeme će dati rezultate.

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

loading...