loading...

SAZNAJTE KAKO PODIĆI SAMOPOUZDANJE I SMANJITI ANKSIOZNOST ZA SAMO 2 MINUTE BEZ LIJEKOVA

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Dva hormona igraju značajnu ulogu u našem životu, zdravlju i ponašanju,  to su testosteron i kortizol.
V POZA FINAL

Testestesteron ima jak efekat protiv starenja.  On pretvara masnoću u mišiće , drži kožu zategnutom, povećava gustoću kostiju, daje nam pozitivno raspoloženje, i pojačava sposobnost da se borimo sa stresom.

Testesteron je poznat i kao hormon osobnosti. On nam daje motivaciju, osjećaj snage, samopouzdanje, kao i pojačanu sexualnu energiju. Kada imamo dovoljnu količinu testesterona u krvi spremni smo riskirati više i živjeti naš život bez zadrške.

Sa druge strane hormon kortizol ima suprotne učinke i luči se pri fizičkom i psihičkom stresu te uveliko izaziva aneksioznost kod osoba što ih onemogućava da djeluju afikasno.

Kada imate važan događaj pred sobom obično se dešava da vam nivo testesterona opada a nivo kortizola raste usljed stresa ili pritiska. Može se raditi o ljubavnom sastanku, govoru pred mnogo ljudi, ispitu ili nekom drugom za vas bitnom i stresnom događaju. Zamislite da imate način da ovo stanje promjenite u vašu korist i steknete važno samopouzdanje tako što ćete podići nivo testesterona a smanjiti istovremeno nivo kortizola i to za dvije minute. Kako?

Pokušajte sljedeće:

Stanite uspravno raširenih nogu i raširenih podignutih ruku u zrak čineći slovo V kao pobjednik. Ostanite tako 2 minute i osječajte se kao pobjednik. To je sve.

Po nizu studija i pokusa rađenih sa stotinama dobrovoljaca na uglednim Univerzitetima Harvard, Oregon i Texas ova radnja zauzimanja dominantnog pobjedničkog stava podići će za samo par minuta vaš nivo testesterona za 20% a smanjiti kortizol za 25%. To će vam dati znatno sampouzdanje i energiju da izazov pred vama savladate brže, bolje i efikasnije.

Veoma je jednostavno i svako od vas može to probati već danas.

Studije su također pokazale da ukoliko zauzmete na nekoliko minuta pred vaš stresni događaj položaj podčinjenosti u kojem ste savijeni, skupljeni dok sjedite, pogete glave, skupljenih ruku i nogu za samo nekoliko minuta vaš testesteron će dodatno opasti a kortizol porasti te će nervoza i nedostatak samopouzdanja dosegnuti maksimum.

Osim V poze koja je najbolja donosimo vam fotografije i drugih mogućih poza koje  vam podižu samopouzdanje ali i onih koje ga obaraju a u kojima ćete se vrlo vjerovatno prepoznati iz nekih životnih situacija.

POZE TESTESTERON

 

ZdravljeBEZdoktora

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Utorak , 18. Februar/Veljača, 2020. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Купить новостройку с отделкой. Где купить однокомнатную квартиру в новостройке? Купить новостройку недорого. Оценка стоимости недвижимости. Какая рыночная оценка недвижимости? Принципы оценки недвижимости. Теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол в доме. Монтаж водяного теплого пола. Не включается ноутбук. Скажите почему не включается ноутбук. Ноутбук включается и сразу выключается. Быстрый кредит наличными. Где быстро взять кредит без справок. Оформить быстрый кредит. Топ wow сервера. Где скачать последний клиент wow? Самый лучший сервера world of warcraft. Ленточная пилорама цена. Ленточная пилорама своими руками чертежи. Скачать чертежи ленточной пилорамы. Аренда квартир без посредников. Длительная аренда квартир без посредников и прочих. Аренда однокомнатной квартиры.
loading...